Innebandy

Hon blev årets spelare i Småland

Innebandy Ella Liljeroth. Så heter Årets spelare född 2006. 17-åringen är fostrad i Skillingaryds IK, men tillhör numera Värnamo IK.

Ella LIljeroth. Foto: Värnamo IK

Det är för sina insatser i Smålandslag och klubblag som Ella Liljeroth prisas av Småland/Blekinges Innebandyförbund. Dessutom är hon uttagen till Talang 17 där man tittar på spelare till U 19-landslaget.

Motiveringen till utmärkelsen i sin helhet med ltie engelska ord utbytta:

Ella är en renodlad back och redan som 16-åring har hon en spelförståelse och trygghet med boll som är unik för tjejer i den åldern. Ella städar upp för hela laget i defensiven och offrar mer än gärna sig själv för andra. Hon både startar och äger anfall och är ett ständigt hot i offensiven. Ella är en spelare man vill ha i sin förstafemma, sitt boxplay, sitt spel i numerärt överläge, när matcher ska vändas och när en ledning ska behållas. Vi tror att Ella kommer kunna gå hur långt som helst med sin innebandy och den som får ha henne i laget kan skatta sig lycklig. Hennes sett att vara en lagspelare både på och utanför planen, hennes tävlingsinstinkt i varje del av planen och hennes kravställning både på sig själv och sin omgivning är vad som gör henne till årets spelare!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *