Innebandy

SIK-produkten på gränsen till eliten

Innebandy För snart tre år sedan lämnade innebandyspelaren Ellen Hedberg hemstaden Vaggeryd och moderklubben Skillingaryds IK för kusten och spel för Warberg. Nu är hon på gränsen att få chansen i högsta serien SSL. – Det är ett väldigt stort mål för mig, säger hon.

Ellen Hedberg. Pressbild

Det var inför säsongen 19/20 som Ellen Hedberg flyttade till Varberg och innebandygymnasiet.
– Min mamma fixade väldigt mycket med att jag fick åka och titta på lite olika gymnasium, så jag var både i Jönköping och Växjö. Men när jag var härnere så… säger hon och pausar innan fortsättningen kommer:
– Jag trivdes med tränarna, tjejerna, hallen, alla möjligheter, klubben och allting. Det var väldigt mycket som stämde.

Warberg IC spelar i landets högsta liga, SSL. Warberg IBF spelar i den näst högsta serien. I grunden kan man säga att de två är samma förening, men ändå inte då det måste vara två olika för att ligga så nära varandra i seriesystemet. Hursomhelst är det ett väldigt nära samarbete mellan de två.
– Det är ju i princip samma förening. Man går lite mellan lagen och det är några som spelar i SSL som går ner och hjälper till i allsvenskan och tvärtom. På både träningar och matcher, berättar Ellen Hedberg.

Tränar med SSL-laget

Ellen Hedberg har sedan förra säsongen varit ordinarie i det allsvenska laget.
– Jag kom hit och tänkte att det skulle bli en väldigt tuff utmaning. Det har varit så att man inte sett sig själv som självklar och kämpat extra hårt för att få speltiden man vill ha, säger hon som en förklaring till att hon etablerat sig på näst högsta nivå.

En gång i veckan är hon med SSL-laget och tränar.
– Skillnaden mellan allsvenskan och SSL är väldigt mycket högre än vad jag trodde att den skulle vara. Det går väldigt mycket fortare, men desto mer träningar man är med på, desto mer känner jag att jag kommer mer och mer in i det.

Hur nära tror du chansen i SSL är?
– Den här säsongen blir det väldigt svårt, men jag hoppas väl på så snart som möjligt. De tar upp väldigt många unga, så jag hoppas att jag får gå upp och träna så mycket som möjligt framåt.

”Väldigt stort mål för mig”

Förra säsongen blev 18-åringen uttagen till ett landslagsläger, Talang 17, men som mycket annat i dessa pandemitider så ställdes det in. Även distrikts-sm i Nyköping som skulle ha spelats i dagarna ligger på is, eller plastmatta om man nu så vill. Där var det meningen att Ellens lillasyster My och Tindra Johansson skulle ha deltagit. Även dessa två SIK-produkter återfinns nu i Varberg.

Ellen Hedberg. Foto: Pressbild och genrebild Tero och Anette Hedin Väisänen.

Hur känns det att ha två andra tjejer från SIK med dig i Varberg?
– Jag tycker det är väldigt roligt att de också vågar.

Förutom My och Tindra så togs även Tilde Jonsson ut i Smålandslaget som skulle ha spelat distrikts-sm. Fyra tjejer i ungefär samma ålder från samma lilla förening som alltså uppmärksammas högre upp.
– Jag vet att det går väldigt bra för många som jag spelat med och just nu är vi tre tjejer från Skillingaryd som spelar i Warberg. Sen är det tre tjejer som är uttagna till Smålandslaget. Jag tycker att det är väldigt roligt att det går bra för många, säger Ellen Hedberg.

Vad tror du att det beror på?
– Vi var två lag när jag spelade i Skillingaryd, ett 02-lag och ett 03-lag. Dels var det väldigt bra samarbete däremellan och vi fick träna väldigt mycket. Jag tränade även med herrarna och fick väldigt mycket utveckling med hjälp av dem också. Sedan var det väldigt roligt. Många roliga tjejer som gjorde att man tyckte det var kul att gå till träningarna.

De två första åren i Varberg bodde Ellen Hedberg inneboende. När lillasyster My flyttade ner i somras så köpte de en lägenhet.
– Det går väldigt bra för henne och hon trivs också väldigt bra här nere. Hon utvecklas jättefort och tycker att det är väldigt roligt.

Vad har du för mål med din karriär?
– SSL är ett väldigt stort mål för mig. Jag hade väldigt gärna velat spela i SSL och någon gång i framtiden ta ett SM-guld. Men sedan är väl målet också att försöka hålla uppe motivationen så länge som möjligt.

Systrarna Ellen och My Hedberg trivs i Varberg. Foto: Privat

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *