Innebandy

Tre mål av Toftgård när VIK-herrarna föll mot topplag

Innebandy Efter tre raka segrar tog det slut i kväll för Värnamo IK i herrtrean.

Moheda visade sig lite för bra och kunde packa ned tre poäng och 7–5 (3–1, 1–1, 3–3) inför hemresan.

Moheda gjorde ett tidigt ledningsmål men efter 18.50 kom rättvis kvittering. Gästerna replikerade med två mål i slutminuten, vilket kändes lite knäckande för VIK.

Emanuel Toftgård var VIK:s store målskytt för kvällen med två spelmål och ett på straffslag.

VIK-tränaren Markus Löppönen var missnöjd med sitt lags insats i första perioden förutom storspelande målvakten Emil Karlsson.
– Sedan var det två bra perioder, noterar han.
Samtidigt kan Markus inte hålla tyst när det gäller domarinsatsen, som han liksom flera gånger tidigare klagat på:
– Jag är orolig för innebandyns utveckling när vi har så dåliga domare i Småland. Det är lätt att tappa sugen med sådana insatser, säger han.

Moheda visade styrka i första perioden och sedan hade man marginalerna med sig i resten av matchen.

Markus tycker att 7–5 för gästerna var lite smickrande siffror. Trots en mindre bra förstaperiod ser det fortsatt lovande ut för VIK.

Förutom målvakten lite extra plus till tremålsskytten Emanuel Toftgård:
– Kul, han har börjat hitta fjolårsformen, säger Markus glatt.

I protokollet anges slutresultatet 4–7.
– Men det blev 5–7 med mål av Daniel Jönsson efter cirka 19.30, inflikar Markus Löppönen.