Innebandy

Tredje raka för VIK

Innebandy Värnamo IK:s herrar ånga på. I kväll blev det tre nya friska poäng då laget tog tredje raka segern i västra div 3.

Hemma i sporthallen besegrades Ljungby IB med klara 7–3 (2–1, 2–1, 3–1).

Det var Värnamos match även om Ljungby reducerade några gånger. VIK förde det mesta av spelet och segersiffrorna blev inte i överkant.

VIK har ett lag med några äldre spelare med Mikael Larsson, 41 år, och Andreas Thelander, 38 år, som de mest rutinerade. Vidare ett par 27-åringar i form av lagkaptenen Daniel Jönsson backen Andreas Söderström. De kompletteras av ungdomlig entusiasm, ett antal pojkar under 20 år, men som har driv i löpningen och vilja att komma till avslut.

Kollektivet bidrog tog en välförtjänt triumf, men extra plus till målvakten Emil Andersson, Andreas Söderström i försvaret samt Simon Hammarström och Emanuel Toftgård i offensiven.

Läktarna var bra fyllda. Synd att klubben inte har någon speaker. Speciellt då programblad också saknades.

Mål, första perioden: 1–0 (6.57) Anton Hellström (Adam Ingelsten), 1–1 (8.48) Mikael Hägg, 2–1 (17.41) Simon Hammarström (Emanuel Toftgård). Andra perioden: 3–1 (8.11) Adam Ingelsten (Daniel Jönsson), 3–2 (16.16) Marc Carlsson, 4–2 (16.57) Simon Hammarström (Emanuel Toftgård). Tredje perioden: 5–2 (10.51) Daniel Jönsson (Emanuel Toftgård), 6–2 (12.12) Andreas Thelander (Simon Hammarström), 6–3 (12.32) André Carlsson, 7–3 (15.55) Emanuel Toftgård (Daniel Jönsson).

Skott: 37–32 (10–7, 14–9, 13–16).