Innebandy

Tvåsiffrigt av VIK-dam

Innebandy Värnamo IK:s damer hade inga större problem att vinna söndagens derby mot Lagans IBK. Till slut blev det tvåsiffrigt för VIK.

Lagan kom till Värnamo utan poäng eller sju förluster. Värnamo krigar ju i toppen. Laget är efter dagens 11–3-triumf tvåa, fyra poäng bakom Ryds SK. Men, då har VIK två matcher mindre spelade.

VIK gjorde en bra match mot Lagan. Det stod 2–0 efter första perioden, men sedan stretade Lagan emot. De reducerade och kvitterade, men då stack VIK i från till 4–2 innan Lagan närmade sig igen.

I slutperioden var det emellertid aldrig något snack. Värnamo malde på och målen rullade in. 6–0 i slutakten är mer än bra.

Mål och assist fördelades på flera tjejer.

Matchfakta

Värnamo–Lagan

11–3 (2–0, 3–3, 6–0)

Mål, första perioden: 1–0 (7.29) Selma Andersson (Lovisa Josefsson), 2–0 (18.42) Isabell Johansson (Amalia Rommeskog).

Andra perioden: 2–1 (0.13) Thea Ljungberg-Karlsson, 2–2 (4.15) Thea Ljungberg-Karlsson, 3–2 (4.42) Elin Engvall (Sanna Andersson), 4–2 (7.30) Moa Dahl (Elin Engvall), 4–3 (13.16) Thea Ljungberg-Karlsson, 5–3 (18.36) Amanda Nivemark (Moa Andersson).

Tredje perioden: 6–3 (2.09) Lovisa Josefsson (Isabell Johansson), 7–3 (5.07) Olivia Hagman (Amanda Nivemark), 8–3 (7.52) Lovisa Josefsson (Selma Andersson), 9–3 (11.20) Amalia Rommeskog (Amanda Nivemark), 10–3 (13.08) Selma Andersson (Isabell Johansson), 11–3 (17.30) Elin Engvall (Moa Dahl).