Innebandy

Tvåsiffrigt för SIK

Innebandy Skillingaryds IK:s herrar i division 4 hade mer eller mindre julafton när Sävsjö IBK:s B-lag var på besök. Det blev nämligen tvåsiffrig vinst för SIK.

Förutsättningarna var att SIK fanns på tredje plats i tabellen med dussinet poäng efter sex matcher. Sävsjö låg sjua, bara tre poäng efter.

Det var alltså bäddat för en ganska jämn match, men så blev det inte alls.

– Grabbarna gjorde jobbet i 60 minuter, slappnade aldrig av och det gav utdelning, säger tränaren Anders Perman.

Hur gick det då? Jo, Skillingaryd vann med hela 11–1.

SIK rullade runt på två backpar och tre kedjor.

– Alla fick spela och alla kedjorna kom med i målprotokollet. En väldigt bra laginsats.

• Några som stack ut lite extra?

– Patrik Nilsson, vår målvakt, var när att hålla nollan, men på slutet slank det in en boll. I övrigt var det en kollektiv bra laginsats, understryker Perman.

Matchfakta

Skillingaryds IK–Sävsjö B

11–1 (4–0, 4–0, 3–1)

Mål, första perioden: 1–0 (3.29) Henrik Ojala (Joel Sandén), 2–0 (7.50) Gustav Perman (Olle Ryman), 3–0 (8.08) Henrik Ojala (Jonas Ragnarsson), 4–0 (17.04) Henrik Ojala (Jonas Ragnarsson).

Andra perioden: 5–0 (5.03) Jonas Ragnarsson (Niclas Ojala), 6–0 (7.38) Joel Sandén (Niclas Ojala), 7–0 (12.19) Joel Sandén (Pierre Andersson), 8–0 (16.12) Niclas Ojala, straff.

Tredje perioden: 9–0 (1.58) Olle Ryman (Oscar Lönnblad), 10–0 (16.12) Jakob Isaksson (Gustav Perman), 11–0 (17.45) Joel Sandén (Joel Frisk), 11–1 (18.09) Emil Lindell, spel fem mot fyra.