Innebandy

Värnamo IK tappade poäng i toppstriden

Innebandy Efter en tung start med tre insläppta mål trillade första bollen in för Värnamo IK. Dessvärre räckte det inte för en vinst och matchen slutade 6-5 till Månsarps IBK, (5-2, 1-2, 0-1).

Arkivbild från en tidigare match.

Den första perioden var händelserik med totalt 7 mål, men endast 2 för Värnamo IK. I kommande period ändrade Värnamo IK om och försvarade högre upp för att motståndarna inte skulle få komma till avslut och inför tredje period krävdes det 1 mål för att ta ett poäng.

Deniz Nilsson, tränare, kommenterade att insatsen är godkänd men för att vinna krävs det att de sätter sina chanser. Han förklarar att med det tuffa spelschemat framöver så kommer de behöva att ta vara på de chanser de skapar, men berömmer även målvakten i bortalaget.

— Matchen är jämn, men idag drog Månsarp det längsta strået, säger Deniz Nilsson.

Matchen slutade 6-5 till Månsarps IBK, (5-2, 1-2, 0-1). Målskyttar i Värnamo IK var Axel Evebring, 2, Rasmus Hilding, , Simon Leining och Filip Älverdal.

Det räckte inte hela vägen och Värnamo IK förlorade 3 poäng och därmed sin ledning i tabellen till Månsarps IBK, men VIK har trots allt fyra matcher färre spelade.