Innebandy

Värnamo visade innebandyklass – storseger mot Westbo

Innebandy Det blev en promenadseger för Värnamo, på bortaplan, i sista grundseriematchen. Det slutade tvåsiffrigt, 19–7 (7–1, 5–1, 7–5), mot tabelljumbon Westbo, där Axel Evebring på nytt visade sin målform med totalt sju mål i matchen. – Tydligen är vi väldigt bra när det funkar för oss, säger Deniz Nilsson.

Senaste matchen, där det totalt blev 20 mål, förlorade Värnamo med 9–11. I dag var det helt andra takter och Värnamogänget tog hem sin sjuttonde seger efter att ha krossade jumbolaget Westbo med 19–7. Målbäst blev Axel Evebring med sina sju mål. Övriga målskyttar för Värnamo var – Gabriel Johansson (4), Edvin Fransson (2), Filip Äverdal, Raymond Nguyen, Olle Winst, Jonatan Gustafsson, Jesper Henningsson och Albin Rommeskog.
– Ja vad ska man säga. Så många mål som det blir ska det inte bli i en innebandymatch, säger Deniz Nilsson.

Matchen var i stort sett över efter första perioden, då Värnamo gått ifrån till en 7–1-ledning. Axel Evebring och Gabriel Johansson visade god målform genom att göra två respektive tre mål de första tjugo minuterna.

Andra perioden blev relativt avslagen. Värnamo gick ner i tempo lite och hade matchen under kontroll utan att förta sig nämnvärt. Periodresultatet skrevs till 5–1 för Värnamo och inför tredje hade man en ledning med 12–2.

Om andra var avslagen blev tredje än mer av det. Värnamos Olle Winst utökade till 13–2. Hemmalaget lyckades reducera två gånger till, 3–13 och 4–13. Därefter, återigen, utökade Axel Evebring till 14–4 efter passning från Albin Rommeskog. Men det stannade inte där, när arenatutan tjöt i Gislaveds Sporthall hade det blivit totalt 26 mål och tredje periodens resultat blev 7–5 till Värnamo och totalt 19–7.
– Det fanns inte så mycket att säga. Matchen var så gott som över och att motivera killarna att spela tredje perioden blev svårt. Men nu gjorde dem vad de skulle och knyter ihop säcken på et bra sätt, säger Nilsson och säger så här om sina två bästa poängplockare i laget, Axel Evebring och Gabriel Johansson.

–Axel har spelat riktigt bra hela säsong. Det sprutar av energi och glädje från honom. Gabriel Johansson börjar komma i gång nu vilket är otroligt skönt. Men jag vill höja hela laget idag. Det är en ruggigt bra laginsats.

Nu är det ett kval till division 2. Vad har du att säga om det?

– Vi ska göra allt för att vinna detta. Som det ser ut nu så blir det Väckelsång vi får möta. Jag har lite koll på dem. Det är tydligen europaregler som gäller och vad detta betyder måste jag läsa på.

Text: Kenneth Andersson