Innebandy

VIK-förlust i finalen

Innebandy Det stod 2–3 sent i andra perioden för Värnamo IK som tog emot Ryd på förmiddagen.

15.34 in på perioden kom 2–4 och 86 sekunder senare stod det plötsligt 2–6. Efter detta kunde VIK aldrig komma  tillbaka i matchen mellan två av seriens tre fullpoängare. Det blev till slut hela 8–3 för Kronobergstjejerna.

VIK-tränaren Henrik Rommeskog prisar tjejerna för två fina perioder:
– Några bort i dag och ändå bra kamp mot ett starkt Ryd, påpekar han.

Vid ställningen 2–3 kvitterade VIK men målet blev bortdömt.
– I anfallet efter gjorde de 4–2 och pang, pang ytterligare två mål. Där avgjordes matchen, noterar Henrik om de de två laddade minuterna.

Han inflikar att Ryd har många rutinerade spelare mot de lite yngre hemmatjejerna som saknar den rätta rutinen.’– Vi blir lite för snälla och det går inte mot ett lag som Ryd som när de får chansen bara nyper till.

Klart godkänt till alla i VIK men lite extra beröm till Johanna Junell och Sanna Andersson.