Innebandy

VIK räckte inte till mot topplag

Innebandy Topplaget Ljungby IB tog en klar seger med 8–4 över Värnamo IK.

Förlusten för VIK var kanske inte så oväntad men laget föll med flaggan i topp. 8–4 blev en väl stor hemmaseger, 6–4 hade kanske mer motsvarat vad som hände på plan.

– Lite studsade bollen deras väg och domsluten gick en del emot oss, inflikar VIK-tränaren Niclas Rundblad.

Det stod 2–2 i början av andra perioden och matchen stod och vägde. Då gjorde Ljungby fyra mål på knappt tio minuter och det kändes nästan avgjort.

VIK reducerade till 4–7 och då var killarna på gång. En hemmatimeout och en tvivelaktig VIK-utvisning strax efter blev avgörande. Hemmalaget kunde enkelt hålla undan och till och med göra ännu ett mål.

– Ljungby är väldigt effektiva framåt, påpekar VIK-tränaren.

VIK tog en poäng hemma mot Ljungby i en svängig match men räckte inte riktigt till i kväll.

– Visst tittar vi uppåt i tabellen men just nu är viktigaste att inte vara i bottenträsket, noterar Niclas Rundblad.
VIK är därnere och kämpar för att undvika sistaplatsen.

– Vi var med bra i dagens match och i år har vi inte de stora dalarna. Kan vi reda ut det här året så kan vi bli mycket bra nästa säsong.

Lite extra plus i dag till Joel Toftgård, Philip Hultegård, Johan Amnebrink, Adam Ingelsten och 16-årige löftet Viktor Lönegård.

Närmast väntar Gnosjö hemma och VIK satsar givetvis på revansch. I Gnosjö hade VIK 4–4 långt in i tredje perioden men fick ge sig med 4–7. Matchen mot Gnosjö spelas den 20 januari.