Innebandy

VIK räddade kontraktet

Innebandy Värnamo IK är klart för division 3 även till hösten men det satt långt inne.

Värnamo lyckades inte av egen kraft rädda kontraktet utan man kicka en stor bukett blommor till Månsarp som bara släppte till en poäng mot Tenhult.

Det såg tryggt ut för VIK som hade 5–3 i början av tredje perioden men hemmalaget kom tillbaka och vann med 6–5.
Det här betydde fortfarande 14 poäng och -16 för VIK.

Tenhult var tvingat att besegra Månsarp med fem mål men nådde bara oavgjort. Därmed åker Tenhult ur serien.

– Det var nervöst och strax före avresan fick vi återbud på Joel Toftgård som var förkyld, säger Mikael Strandhamn som tillsammans med Klas Malm tagit hand om laget de tre sista matcherna.

VIK har ett ungt och lovande lag men det har inte gått så bra som vissa trott. I stället för att vara ett lag minst i mitte naturellen har man fått kriga för att rädda kontraktet. De många förlusterna gjorde att man kickade tränarduom och ersatte med Mikael och Klas i slutet. Men det blir ingen fortsättning för den nya duon i höst:
– Nej, Klas återgår till de andra lagen i klubben och jag har familj med tre barn att tänka på och är dessutom numera egen företagare, säger Mikael som menar att det endast var en tillfällig lösning i slutet.

– Jag tror att man hade klarat kontraktet ändå påpekar han ödmjukt.

Nu gäller det för styrelsen att arbeta för att behålla laget och att man får ledare kring laget. Det blir nämligen division tre i  Värnamo även kommande säsong.

Taggar

Dela