Innebandy

VIK slog serievinnarna

Innebandy Värnamo IK avslutade seriespelet på hemmaplan på bästa sätt. Serievinnarna Östra SK B från Jönköping besegrades med 12–9.

Alltså många mål, men ändå ett par mindre än när lagen möttes i Jönköping 2 december. Då vann Östra med 12–11, sedan de haft 10–5, och segermålet kom i matchens sista sekund (59.59).

VIK visste därmed att de kan matcha Östra och någon fördel fick serievinnarna inte. VIK tog ledningen, men det stod 1–1 efter första perioden.

– Lite trevande inledning, men stundtals spelade vi jättebra, tyckte VIK:s tränare Markus Löppönen.

Sedan blev det fler mål. Sju stycken i period 2, men jämnt då VIK ledde med 5–4.

– Klar förbättring i andra och i tredje ökade vi farten och då orkade Östra inte stå emot. Vi vill ha fart och rulla runt på många spelare, medan de spelar med mindre folk och drar ner tempot.

Det var först efter 7–6 i tredje som VIK gjorde ett ryck och stack ifrån till 11–6. Då återstod runt tio minuter och Östra svarade med tre mål. 11–9 kom 19.21 men VIK:s Philip Hultegård punkterade matchen med 12–9 då 19 sekunder återstod.

Joel Toftgård och Joacim Niemi låg bakom flest poäng, via tre mål och var sin assist. Positivt att hela elva spelare kom med i målfaktan.

• Några spelare som höjde sig utöver övriga?

– Nej, en laginsats där vi jobbar ett lag.

• Men, vinst mot Östra stärker väl inför kvalet?

– Perfekt. Vi hade pratat om vad vi skulle göra på vissa punkter och det blev allt bättre, tycker Löppönen, som var mindre nöjd med nio insläppta bollar men gladare att laget producerade dussinet fullträffar.

Nu återstår bara en match, Gränna borta innan det stundar kval mot div 2 för Värnamo IK.

Matchfakta

Värnamo IK–Östra SK B

12–9 (1–1, 4–3, 7–5)

Mål, första perioden: 1–0 (520) Joel Toftgård (Emanuel Toftgård), 1–1 (13.33) Robin Ek (Filip Eidstedt) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1–2 (2.58) Henric Löw Svensson (Marcus Halvardsson), 1–3 (5.24) Filip Eidstedt (Andreas Ebefors), 2–3 (9.59) Joel Toftgård (Philip Hultegård), 3–3 (15.57) Joacim Niemi, straff, 3–4 (16.07) Oscar Winslöf (Marcus Halvardsson), 4–4 (17.10) Simon Hammarström (Dat Do), 5–4 (18.20) Andreas Söderström (Joacim Niemi) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 6–4 (2.56) Joacim Niemi (Andreas Söderström), 6–5 (3.28) Filip Eidstedt, 7–5, 5.09) Emanuel Toftgård (Daniel Jönsson), 7–6 (6.13) Henric Löw Svensson (Robin Ek), 8–6 (9.10) Martin Ingvarsson (Simon Hammarström), 9–6 (10.30) Emanuel Toftgård (Karl Johansson), 10–6 (11.00) Joacim Niemi (Andreas Thelander), 11–6 (11.47) Joel Toftgård, 11–7 (14.33) Andreas Ebefors (Marcus Halvardsson), 11–8 (17.00) Robin Ek, 11–9 (19.21) Henric Löw Svensson (Marcus Halvardsson), 12–9 (19.41) Philip Hultegård (Joel Toftgård).

Skott: 34–25 (14–5, 7–9, 13-11).

Utvisningar: VIK 2×2, Östra 1×2, 1×5.