Innebandy

VIK startar om med ung trupp

Innebandy Efter degraderingen från division 2 i våras är det nu ett till stora delar nytt Värnamo IK som startar om i herrtrean. – Vi har lyft upp hela juniorlaget i princip, berättar den nye huvudtränaren Edvin Fransson.

Bild från en match under försäsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Många av spelarna från fjolårstruppen försvann efter degraderingen och även på tränarbänken är det nytt när Edvin Fransson tar över som huvudtränare och Elias Heijel kliver in som assisterande.
– Vår äldste spelare är 24 år, konstaterar Edvin Fransson.

Vill utvecklas som lag

Under försäsongen har det blivit idel förluster.
– I fyra av de matcherna var vi nära poäng. I den femte, mot Tenhult, rann det iväg och vi hade ingen chans. Annars har det varit lite småslarv som har gjort att vi förlorat, men samtidigt är det mycket nytt för alla.

Hur ser er målsättning ut?
– Vi har pratat ihop oss om en, men det håller vi internt. Men man kan säga att det handlar om att vinna så många matcher som möjligt. Dessutom att utvecklas så mycket som möjligt som lag i och med att det är många unga. Det känns ändå rätt bra för att ha gått så tungt på försäsongen. Det är positivt i laget.

Edvin Fransson tror på en jämn serie där det kan bli många om budet i toppen.
– Om man kollar från förra året så skulle jag säga att Huskvarna kan vara med i toppen. Ariel är ju nya från fyran, men gick jättestarkt ifjol. Om vi får till det är det inte omöjligt att vi kan vara med. Det känns som att det finns en del som kan vara med där.

Som nyckelspelare i laget räknar Edvin Fransson upp de rutinerade i truppen.
– Lukas Bergenholtz, William Strandberg, Martin Ingvarsson och Vilhelm Dahl. De kommer bli viktiga för laget.

På lördag är det premiär nu Huskvarna IK kommer på besök till Värnamo sporthall.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *