Innebandy

VIK vände stort underläge

Innebandy Värnamo IK:s div 3-herrar svar illa ute i kvällens derby på bortaplan mot Ljungby IB. Några minuter in i andra perioden ledde Ljungby med 5–1, men då blixtrade VIK till och vände på steken.

I slutet av oktober möttes lagen i Värnamo och då vann VIK med 7–3. Kanske hade lite underskattning smugit sig in. När tio minuter lirats ledde Ljungby med 3–0, som blev 3–1, men 4–1 i första periodens sista sekund.

Inte nog med den kallduschen. 3.47 in i andra perioden ökade LIB till 5–1. Det tog nästan nio minuter innan Värnamo var med i matchen. Men, då gick det undan. VIK gjorde fem raka mål på lite drygt sex minuter och ledde hastigt och lustigt.

Dock kvitterade Ljungby när en halv minut återstod inför sista vilan.

I slutakten återtog VIK ledningen och ökade på den strax innan sista sjättedelen. Då reducerade Ljungby, men närmare kom inte hemmalaget.

Kort och gott, en dramatisk match och en makalös vändning av VIK. På kuppen smet VIK förbi Gränna, som spelar sin 13:e match i morgon.

Matchfakta

Ljungby IB–Värnamo IK

7–8 (4–1, 2–5, 1–2)

Mål, första perioden: 1–0 (6.28) Marc Carlsson, 2–0 (9.38) Jesper Aspegren, 3–0 (10.10) Arthur Veres, 3–1 (11.42) Joacim Niemi (Jakob Olsson), 4–1 (18.59) Erik Haraldsson.

Andra perioden: 5–1 (3.47) Jesper Aspegren, 5–2 (12.11) Joacim Niemi (Simon Hammarström), 5–3 (14.21) Philip Hultegård (Daniel Jönsson), 5–4 (18.07) Joacim Niemi, spel fyra mot fem, 5–5 (18.32) Philip Hultegård (Joel Toftgård), 5–6 (18.40) Philip Hultegård (Joel Toftgård), 6–6 (19.32) Jesper Aspegren.

Tredje perioden: 6–7 (3.11) Philip Hultegård (Daniel Jönsson), 6–8 (8.42) Joacim Niemi (Simon Hammarström) spel fem mot fyra, 7–8 (10.57) Marc Carlsson,

Skott: 23–40 (9–10, 6–16, 8–14).

Utvisningar: LIB 5×2, VIK 2×2.