Ishockey

0–1-förlust för VGIK

Ishockey Värnamo GIK bortaförlorade med 0–1 mot Halmstad.

Tidigare VGIK-spelaren Martin Pärna gjorde matchens enda mål för sitt Halmstad.

Det blev inte ett endaste mål för Värnamo GIK i kvalmatchen mot Halmstads HF i Sannarpshallen. Ett mål av Martin Pärna – tidigare haft en sejour i VGIK – i 35:e minuten blev det enda i målväg. Slutresultatet följaktligen 1-0 (0-0, 1-0, 0-0).

Därmed kan Halmstad vinna kvalserien om laget klarar att avsluta med en poäng i Kalmar. För VGIK väntar HA 74 på hemmaplan i avslutningsmatch.

Halmstad imponerade inte särskilt. Deras mål kom i spel fem mot tre.

-Jag trodde nog att lag från ettan skulle vara bättre, säger VGIK-tränaren Anders Carlsson.

VGIK hade några numerära överlägen. Men effektiviteten och skärpan saknades. Ändå en bra insats av  VGIK som helhet. Att laget fått spela förts i Alltvåan och sedan i kvalserien till ettan är något att ha med sig till nästa säsong. Laget har gjort framsteg.

– Nu känns det som att vi skaffat oss vetskap om att steget inte är stort som vi tidigare trott till ettan. Det blir en bra utvärdering av säsongen, säger Anders.

Det är viktigt att fått vara med och lukta där uppe och visst har VGIK närmat sig och kommit upp till en högre nivå.

Och med Anders kvar som tränare – redan klart – och att man får behålla spelartrupp i stort, kanske kryddat med några nytillskott gör att VGIK kan se framtiden an med tillförsikt. Det är dags att lyfta VGIK ytterligare ett steg.

I matchen mot Halmstad får målvakten Henrik Karlsson överbetyg samt visade backen Johan Hjalmarsson ytterligare en gång sin förträfflighet. (

Skottstatistiken vann Halmstad med 35-20 (9-5, 16-4, 9-11). Lagen hade fyra tvåminutersutvisningar vardera. Publik: 324.

ERIK SJÖBERG

Taggar

Dela