Ishockey

Bildspel: 13 mål när VGIK föll

Ishockey Värnamo GIK förlorade träningsmatchen mot Alvesta med 6–7.

  [1/15]

  [2/15]

  [3/15]

  [4/15]

  [5/15]

  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

  [9/15]

  [10/15]

  [11/15]

  [12/15]

  [13/15]

  [14/15]

  [15/15]

Matchen i Aplarinken gick till förlängning innan gästerna kunde avgöra.

Även om Alvesta tog ledningen var det VGIK för mest hela slanten i inledningen. Skotten i första perioden var 23–9 och ledningen för VGIK var 4–1.
– Egentligen ska vi stänga en sådan här match, men jag tror att många blev för målsugna i andra perioden, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

I stället för att säkra bakåt var blev det full fart framåt och det utnyttjade gästerna med att plötsligt ta sig in i matchen.

Det stod 5–4 inför slutperioden och efter ordinarie tid var det 6–6. Tidigt i förlängningen avgjorde Alvesta med 7–6 och fick därmed revansch. För en vecka sedan vann VGIK nämligen i Alvesta med 4–2.

Tränaren noterar att killarna verkligen vill mycket. Än så länge är de inte tillräckligt tränade men det är bara försäsong.
– Vi körde med fyra fulla femmor och det påverkar tempot, som inte var helt på topp.
Ett par killar var dock mycket bra: Martin Mörk, Carl Lageskog och Joakim Rosén. Det är killar som utvecklas hela tiden. De svarade för ett, ett respektive två mål. Övriga målskyttar var Victor Koppelo. och Marcus Bengtsson.

– Det är träningsmatcher det här, säger tränaren med betoning på träning.
Han inflikar även att det är många nya i laget och det tar ett tag till innan de är med på allvar i laget. Flera yngre har fått chansen och de tar verkligen för sig för att försöka ta en laget.

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

Dela