Ishockey

Bildspel: VGIK-förlust mot Borås

Ishockey Trots en stor hemmapublik och många målchanser blev det målsnålt för Värnamo GIK hemma mot Borås.

Alvin Andersson  [1/18]

Olof Karlsson i VGIK  [2/18]

Tufft  [3/18]

Joakim Rosén, en av de bättre i VGIK  [4/18]

Tekning  [5/18]

Spännande?  [6/18]

Följer matchen  [7/18]

Storpublik oc häven bortasupportrar  [8/18]

Henning Grans i VGIK  [9/18]

Andreas Zöllner i VGIK  [10/18]

Matchsekvens  [11/18]

Oliver Wallqvist  [12/18]

Marcus Pettersson i VGIK  [13/18]

Alexander Johansson  [14/18]

Anton Sandqvist  [15/18]

Henning Grans  [16/18]

Hugo Liljeqvist  [17/18]

Ingen hemmaglädje  [18/18]

VGIK förlorade med 1–5 (0–2, 0–1, 1–2). Enda hemmamålet kom efter 58.31 och då stod det redan 0–4, mest positivt för VGIK var publiksiffran om 1215 som ger skönt klirr i kassan då det var en så kallad enkronasmatch.

Ser man på vad som hände på isen med spel och målchanser kan man inte säga att resultatet är speglande. Det var jämnt men Borås körde på för fullt i början. 0–1 kom efter 42 sekunder och 0–2 efter 9.31.

– 5–6 dåliga byten i början och vi slarvade alldeles för mycket. Vi hade ändå sagt att vi skulle jobba tidigt och så går det så här, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson med besvikelse i rösten.

Resten av matchen blev helt jämn rent spelmässigt och chansmässigt.
– Tungt med en sådan uppförsbacke mot ett sådant lag som Borås. Nu får vi bita i det sura äpplet och ta nya tag. Man hoppas även kunna värva en eller ett par spelare till seriens slutspurt.

Anders Karlsson ger godkänt till killarna för den andra och den tredje perioden men ett mål på 32 skott är för dåligt. Borås var desto effektivare på sina 31 skott.

Alexander Johansson i målet ser lite sliten ut men man kan inte säga att han var dålig. Det måste ändå vara tufft att stå i mål match efter match.

Klart godkänt till formationen som svarade för enda målet: Jonathan Karlsson, Robin Uhr, Henning Grans, Joakim Rosén och Markus Albert. Det var Joakim Rosén som gjorde målet.

VGIK är precis under slutspelsstrecket med samma poäng som Olofström alldeles ovan. På onsdag möts lagen i Olofström. Det känns som en ”måste-match” för VGIK. Förlust där försämrar VGIK-chanserna en hel del.

Text: Per Bunnstad
Foto: Jim Carlsson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *