Ishockey

Godnatt HV 71

Ishockey Säsongen tog slut för HV 71 i kväll när ärkerivalen Linköping vann även den andra åttondelsfinalen.

Mathis Olimb gav hemmalaget ledningen efter  16.01. 4.44 in på mittperioden kom 2–0 genom Chad Billins och det var spel fem mot tre.

Bill Sweatt reducerade för HV efter 31.12 men Kristian Näkyvä ökade drygt tre minuter senare på till 3–1.

I tredje perioden satsade HV men reduceringen kom först efter 59.42 genom Max Wärn. Linköping lyckades hålla undan och vann med 3–2.

För Linköping väntar nu Växjö eller Djurgården i kvartsfinal.

I mötet Brynäs – Luleå står det 1–1 i matcher och där blir det en tredje och avgörande match.

För HV 71 herrar sär säsongen därmed slut. Man får i stället kika på damerna som kvartsfinalspelar mot Djurgården.  HV förlorade kvällens match med 2–5 och det blir bortaspel till helgen.