Ishockey

HV slog Skellefteå och Växjö vann igen

Ishockey HV 71 hade inte mycket tid att smälta brakförlusten mot Färjestad i går. I kväll var Skellefteå på besök i Kinnarps arena.

HV tog ledningen 12.30 i andra perioden genom Anton Bengtsson i spel tre mot fem. En dryg minut senare kvitterade Skellefteå och då var de ju fem mot tre. Ny HV-ledning ordnade Marc-Anthony Zanetti i andra periodens slutskede.

HV fick också sista ordet då Pierre Engvall punkterade matchen med 3–1, drygt fem minuter före full tid.

Serieledande Växjö Lakers mötte Örebro på bortais. Örebro försöker undvika negativt kval och tog ledningen mot Växjö i första periodens slutminut. Lakers kom igen och kvitterade då drygt halva matchen spelats genom stjärnskottet Elias Pettersson.

Växjö var det bättre laget, vann skotten klart och segermålet kom också. Brendan Shinnimin gjorde 1–2 då drygt halva slutperioden spelats.