Ishockey

Klart: Detta blir Pelles nya roll i HV 71

Ishockey Efter säsongen stod det klart att både Pelle Gustafsson och Johan Lindbom inte skulle ingå i HV 71:s tränarkonstellation i fortsättningen. Nu är det klart att Pelle Gustafsson blir ny junioransvarig i klubben.

Under måndagen blev det klart att både Kent Norberg och Johan Lindbom lämnar HV 71. Under tisdagen kom besked om Per Gustafssons framtid. Han blir ny junioransvarig i klubben.
– Det ska bli väldigt spännande och framför allt roligt. Jag har jobbat med unga spelare förr i HV71 och är riktigt taggad för att ta mig ann den uppgiften igen. Naturligtvis handlar det om att få fram duktiga hockeyspelare, men lika mycket att forma killarna till bra människor vid sidan av isen och det triggas jag av, säger Per Gustafsson i ett pressmeddelande från klubben.

Andreas DAvidsson är tf ordförande i HV 71 och han menar att med adderingen av Pelle Gustafsson på juniorsidan så står man sig riktigt starka.
– Det är nästan för bra för att vara sant att vi kan få in en sån här kraft på juniorsidan, berättar han för Sporten.

I samma pressmeddelande så nämner man även att Niklas Hjalmarsson, det före detta NHL-proffset och Stanley Cup-mästaren kommer ingå i organisationen på juniorsidan.
– Niklas har varit med och hjälpt till en del redan den här säsongen på backsidan vi ser framtiden an med tillförsikt, säger Andreas Davidsson.

 

Per Gustafsson från en bild 2016. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *