Ishockey

Målvaktstalangen från Värnamo är bäst genom tiderna i SHL-klubben

Ishockey Trots att han är en av de bästa målvakterna någonsin i Växjös U 16-lag så fick han inte vara kvar i klubben. Nu tar Maximilian Olofsson ny sats i Hanhals – och det har börjat bra. – Det har börjat helt okej, säger 16-åringen blygsamt.

Maximiliam Olofsson. Foto: Privat

Inför den förra säsongen lämnade Maximilian Olofsson Värnamo GIK för att testa lyckan i Växjös U 16-lag. Men redan i början av säsongen fick han beskedet att klubben inte skulle satsa på honom till årets säsong.
– De tog ut spelarna till J 18-laget redan i början av säsongen och fram till dess hade det inte gått jättebra för mig. Sedan började det gå mycket bättre sista halvan av säsongen, men då hade de ju redan gjort klart med vilka målvakter de skulle satsa på.

Vad var det som gjorde att det gick så bra sista halvan av säsongen?
– Jag vet inte. Laget började spela bättre och då blev jag bättre också.

Vill tillbaka till en elitklubb

Kollar man på statistiken så märker man direkt att målvakten från Värnamo satt avtryck i SHL-organisationen. Han är den målvakt som på en säsong för U 16-laget haft bäst räddningsprocent och snitt gällande insläppta mål. Genom alla tider. Lägg därtill flest hållna nollor.

Men någon fortsättning blev det alltså inte. Istället har han nu landat i Hanhals som är baserade i Kungsbacka söder om Göteborg.
– Jag kanske inte har kommit in i det riktigt än, men det har börjat helt okej, säger han.

När artikeln skrivs parkerar han på en andra plats i målvaktsligan för hela J 18 division 1 södra.

Vad har du för mål?
– Det största målet är kanske att komma till NHL. Men jag har delmål också såklart.

Den svenska juniorhockeyn är uppdelad i olika divisioner. För de yngre juniorerna i södra Sverige handlar det om region och division 1. Han sticker inte under stol med att ett av de närmaste delmålet är att ta sig till en klubb som tillhör region-serien.
– Det är nog det första målet.

När Smålandstruppen till TV-puckens kvalspel ifjol plockades ut fanns inte Maximilian Olofsson med. Men väl till slutspelet fanns han med som tredjemålvakt.
– Vi åkte ut direkt mot Norrbotten som vann hela turneringen. Vi hade två placeringsmatcher som vi som inte stod i kvartsfinalen fick dela på och jag stod en match. Det var en upplevelse att vara där.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *