Ishockey

Nu blir det tufft för VGIK

Ishockey Värnamo förlorade bortamatchen mot Bäcken med 1–4 och nu flåsar lagen under strecket i nacken.

Både Bäcken och Trollhättan har kommit igång ordentligt samtidigt som att VGIK börjat tappa sitt tidigare poänggivande spel.

GIK kom till spel utan tre duktiga anfallare: Ted Nilsson, Henning Grans och Philip Jern. Därtill fick man Kalle Berggren axelskadad i första perioden med transport till sjukhus istället för spel. Risken är stor att Kalle spelat färdigt för den här säsongen.

Det var alltså inte så gynnsamt men VGIK spelade ändå bra inledningsvis.
– Det kunde likaväl ha stått 1–0 till oss i stället för Bäcken. Sedan var det inte mer än hyfsat. Vi hade svårt med fysiskt spelande Bäcken, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Han tycker att killarna vek ned sig något mot Ett Bäcken som mest tutade och körde:
– Vi har svårare för sådana lag än riktigt spelande lag, inflikar han.

Bäcken kunde gå fram till en säker seger seger. VGIK var aldrig riktigt nära poäng. Plus endast till Erik Lidqvist som var respektlös för hemmalagets fysiska ishockey.

Tränaren var dock mycket irriterad över hur fult Bäcken spelar:
– Man kan aldrig åka härifrån med alla spelare friska, noterar han.

Nu jagas VGIK med flera lag av anstormande bottenlagen som börjat få kontakt. Sex lag går till fortsatt kvalspel och sjuan Trollhättan är bara två poäng efter VGIK

På onsdag tar VGIK emot Boro och det gäller att mobilisera allt man har för att ta välbehövliga poäng. VGIK vill verkligen inte trilla ned till sjundeplatsen.

Taggar

Dela