[22/25]

[23/25]

[24/25]

[25/25]

VGIK kvitterade till 4–4 med åtta sekunder kvar av tredje perioden men mer än så blev det inte i perioden. Därmed stod det inför förlängningen klart att VGIK var i stort sett utanför kampen om de maximalt två platserna till division 1. För även med nio poäng på de tre sista matcherna lär det inte räcka för att bli tvåa. I så fall måste även Kalmar vinna sina matcher mot Mjölby och Halmstad.

I förlängningen blev det mållöst och där vidtog straffar.

VGIK vann i straffläggningen och tog därmed två poäng genom segern 5–4. Det var Pierre Nilsson-Grans som gjorde sitt tredje mål för kvällen. Övriga mål för VGIK gjordes av Victor Koppelo och Ted Nilsson.

Skandal
Det blev närmast skandalartade scener då domarna inte hade läst på regelboken ordentligt och båda lagledningarna var ordentligt upprörda. Mjölby lite extra eftersom gästerna faktiskt avgjorde i en förlängning som fortsatte över fem minuter med 5–4 efter knappt tio minuter. Men efter diskussion över telefon med en domarbas kom domarna fram till att målet skulle underkännas. Man skulle bara ha spelat fem minuters förlängning och sedan skulle det ha blivit straffar.

Så nu blev det att backa klockan till 65.00 och straffar vidtog.

– En verklig domartabbe, det ska inte behöva ske på den här nivån, noterar VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Gissa om Mjölby kommer att protestera…

Starkt av VGIK
Matchen sådan var i övrigt mycket underhållande och VGIK gjorde det mesta bra. Alexander Emanuelsson i målet var strålande och framåt var Pierre Nilsson-Grans på bettet.

– Lite billiga mål bakåt men bra tt vi kom tillbaka, noterar Anders Karlsson som säger att man ska ge allt man kan på de återstående matcherna, oavsett vad det kan räcka till.

Text: Per Bunnstad