Ishockey

Ny back till HV 71

Ishockey HV 71 har gjort klart med ett nyförvärv på backsidan. Det är den 26-årige Sean Day som ansluter till klubben. – Han är oerhört skridskostark och säker med pucken och kommer att vara en stor tillgång för oss både offensivt och defensivt, säger Chris Abbott.

Sean Day ansluter som ny back till HV 71. Pressbild: HV 71

Sean Day kommer närmast från Syracuse Crunch i AHL där han tillbringat de fyra senaste säsongerna. Förra säsongen stod han för 23 poäng (5+18) på 54 matcher.

– I Sean får vi en back som håller hög klass över hela isen. Han är oerhört skridskostark och säker med pucken och kommer att vara en stor tillgång för oss både offensivt och defensivt. Sean är i en ålder där han fortfarande utvecklas som hockeyspelare och kommer hit med en attityd om att både göra laget och sig själv bättre varje dag, säger Chris Abbott, general manager i HV 71.

Under sina år i Syracuse Crunch har Sean Day kamperat ihop med HV 71:s målvakt Hugo Alnefelt. Spelarna blev bra vänner under åren och nu väntar en återförening för de forna lagkamraterna – denna gången i HV 71.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och HV 71. På isen ser jag min skridskoåkning och klubbteknik som mina styrkor och hoppas jag kan få nytta av det på den stora rinken. Dessutom hoppas jag kunna bidra med en vinnarmentalitet och vet att jag kommer till ett lag som är redo att vinna, säger Sean Day.

Kontraktet med Sean Day gäller i två säsonger.

Fakta/Day
Född: 980109
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 191 centimeter / 99 kilo

Tidigare klubbar: Hartford Wolfpack, Maine Mariners, Tampa Bay Lightning, Syracuse Crunch.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *