Ishockey

”Nye” Zöllner frälste VGIK

Ishockey Trots underläge 1–3 vände Värnamo GIK och vann Alltvåans seriepremiär i Borås och en av de effektivaste på isen var Andreas Zöllner som var tillbaka i laget efter fem år i USA.

Andreas Zöllner svarade för två mål i sin återkomst i VGIK. Arkivbild

På tio minuter i mittperioden vände VGIK 1–3 till 5–3 och sedan kunde inte Borås hämta sig. VGIK vann till slut med 6–5 (1–3, 4–0, 1–2).

– Tycker vi spelade bra. Började ganska tamt men växte in i matchen bra. Det var lite ovant första perioden att spela på stor rink, men det gick helt okej. Skönt att vinna första matchen, riktigt bra lagmoral, säger Andreas Zöllner.

– Vi har alldeles för passiva i förstaperioden. Vi blev kanske lite överraskade men spelade inte bra. Ändå vet vi hur Borås spelar, säg VGIK-tränaren Anders Karlsson om den tuffa inledningen.

I periodpausen bestämde man sig för att ändra en del. Man bytte inte något inom formationerna utan taktiskt hur man skulle möta hemmalagets fins spel i mittzon. Detta gav också resultat. VGIK-mål på VGIK-mål föll och hemmaspelarna var frustrerade.

– Sedan hade vi bra kontroll på matchen även om det blev stressig i slutet. De reducerade men det var bara åtta sekunder kvar då och vi höll undan, säger Anders Karlsson.

• Vad tycker du om insatsen?
– Jag är jättenöjd med den. Borås är tyngre och tuffare än oss men vi lyckades mycket bra. Kul också att Andreas Zöllner fick göra två mål och dessutom visade han upp ett bra spel i vrigt. Han blir ett stort plus för oss.

Tränaren berömmer alla i övrigt men som så ofta ett extra plus till målvakten Alexander Johansson.

• Nu ordet väl hemmamatch på onsdag?
– Ja, me fråga mig inte vilket lag vi möter. Vi tar en match i taget, säger Anders glatt.

Vi kan avslöja motståndet: Olofström.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *