Ishockey

Oklart med match på söndag: ”Inga kommentarer”

Ishockey Ett bråk rörande sändningsrättigheter i hockeyettan blossade för några veckor sedan upp. Klubbar har begärt att matcher mot de lag som inte anslutit sig till TV-avtalet ska flyttas. Huruvida Dalen ska möta Karlskrona på söndag är fortfarande oklart. – Vi vill hitta en lösning säger, Dalens ordförande Carl-Magnus Jonsson till Skillingaryd.nu.

Foto: Henrik Skoglund

Det pågår en konflikt i landets tredjeliga i ishockey, Hockeyettan. Bråket rör i grunden sändningsrättigheter och det har lett till att vissa klubbar på senare tid valt att begära flytt av sina bortamatcher mot Boden och Karlskrona. De två klubbar som valt att ställa sig utanför ligans avtal om sändningsrättigheter.
— Vi vet inte om vi har råd att spela de här matcherna om att det är så att viktiga intäkter uteblir för att vi inte kan leva upp till de gemensamma tecknade avtalen, berättade Örnsköldsviks ordförande Mikael Fränckel för hockeystaden.se för en tid sedan.

Igår gick svenska ishockeyförbundets styrelse ut med att de uppmanar klubbarna att spela bortamatcherna mot Boden och Karlskrona. Piteå, som skulle rest till Boden idag, meddelade dock redan igår att de kommer utebli.

Dalen från Norrahammar begärde tidigare i veckan flytt av matchen på söndag mot Karlskrona. Efter gårdagens besked från förbundet så inkom det ett tips under fredagen till Skillingaryd.nu att Dalen står fast vid att inte åka till Karlskrona på söndag.

Carl-Magnus Jonsson är ordförande i Dalen och han är fåordig när Skillingaryd.nu når honom. Enligt honom så är det ingenting klart gällande söndagens match.
– Vi vill flytta matchen. I övrigt har jag inga kommentarer då vi vill hitta en lösning så att matchen spelas, säger han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *