Ishockey

Omutlige Alfred vägrar släppa in mål

Ishockey Han har vaktat VGIK-kassen vid tre tillfällen under säsongen och hållit nollan samtliga gånger. SIS-produkten Alfred Skoglund verkar helt enkelt omöjlig att göra mål på just nu. – Det är bara att jobba på som vanligt, säger han.

Alfred Skoglund. Foto: Privat

20-årige Alfred Skoglund lämnade moderklubben Skillingaryd 2017 för att spela för Dalens juniorer. Han har under åren som förflutit även hunnit med att gästspela i HV 71:s juniorer. Men till denna säsong värvades han av Värnamo för att bilda målvaktspar med Alexander Johansson.
– Jag känner att Värnamo var det bästa alternativet för mig, att få möjligheten att stå så många matcher som möjligt, berättar Alfred Skoglund och passar på att berömma sin målvaktskollega.
– Det är riktigt kul och sporrande att träna med honom. Det är tajt om förstaspaden och jag visste att det skulle bli tufft för mig att sno åt mig den, men det är mitt mål att försöka göra det. Det är inte jättelätt, konstaterar han.

Tuff konkurrens

Alexander Johansson har fått förtroendet i fem av de åtta matcher VGIK spelat under säsongen. 26-åringen har mångårig rutin från division 2-spel och har gjort det bra mellan stolparna även den här säsongen. Men han har ännu inte hållit någon nolla.

Det har däremot Alfred Skoglund gjort. På sina tre matcher vet han ännu inte hur det känns att släppa in mål i VGIK-tröjan. Han är bäst bland samtliga division 3-målvakter i hela landet med sina tre nollor.

Bäst i landet just nu

Faktum är att det så här långt in på säsongen endast är 22 av 233 målvakter som lyckats hålla målet rent från påhälsning en hel match. 21 av dessa har lyckats vid ett tillfälle. Alfred Skoglund vid tre.

Vad är det som gör att det stämt så bra för dig?
– Vi har väldigt bra försvarsspel och det blir ganska enkelt att vara målvakt då när man kan fokusera på skytten och slippa tänka på allting runtomkring hela tiden. Det är väl mest det och sen de matcherna jag fått stå, då har vi mestadels varit i offensiv zon, så jag har inte haft så där jättemycket att göra.

Blygsamt svar kan tyckas då de matcherna målvakterna inte har så mycket att göra tenderar att bli svåra när väl motståndarnas lägen dyker upp.

Dina tre hållna nollor, är det något omgivningen uppmärksammat? Har det blivit en grej av det?
– Nja, lite. Men inte jättemycket. Det är bara att jobba på som vanligt. Sedan kan man skoja om det ibland. Men i slutändan är det en match i taget, nästa match hela tiden.

Jag antar att målet inför varje match är att hålla nollan?
– Första målet är alltid att vinna, men sen är det alltid en extra bonus om man lyckas hålla nollan.

Vad är dina mål med hockeykarriären?
– Det är att ta mig så långt som möjligt. Jag vill alltid ha nya mål att sträva mot.

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Omutlige Alfred vägrar släppa in mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *