Ishockey

Oviss återkomst väntar VGIK: ”Getingbo”

Oviss återkomst väntar VGIK: ”Getingbo”

Ishockey På lördag drar Hockeytvåan igång med ett stekhett rivalmöte mellan VGIK och Gislaved. Tränaren Alexander Eriksson förväntar sig en tuff och oviss serie.

Alexander Eriksson drar upp riktlinjerna inför säsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Värnamo GIK har på något sätt ”cementerat” sig i division 2 i folks medvetande. Därför är det faktiskt lätt att glömma bort att de är nykomlingar efter sin ettåriga sejour i division 3.
– Det är lite pirrigt och ovisst. Resultatmässigt har det varit bra på försäsongen. Men försäsong är försäsong och det blir något helt annat i serien sen. Men man är väldigt förväntansfull och man vill ha lite svar på var man står, säger tränaren Alexander Eriksson.

Spår en jämn serie

Malmöklubben Pantern ser ut att få ett bra lag. HA 74 från Sävsjö är alltid med i diskussionen och VGIK:s nykomlingskollega Åseda har fått över en hel drös med spelare från Alvesta som i våras gick upp till division 1. Det är tre gäng som tränaren Alexander Eriksson pekar ut som kan vara med i toppen av serien.
– Pantern kanske är lite mer favorit än övriga lag i serien. Sedan kommer det vara ett getingbo där bakom som vi vill vara med i.

Vad har ni satt för målsättning?
– Inom gruppen har vi egentligen inte satt någon målsättning. Det kommer vara en jämn serie där det inte finns någon riktig tokfavorit eller stryklag. Vi kommer gå in med målsättningen att vi vet att man kan vinna varje match, sedan är såklart jag inte dummare än att jag vet att vi inte kommer vinna alla matcher, säger tränaren och skrattar.

Sett till träningar och försäsongsmatcher, tycker du att ni är där ni vill vara?
– Någorlunda skulle jag säga. Jag skulle säga att vi ligger i fas och vi har fått köra igenom alla delar, spelidé och så vidare. Vi ligger bra till i strukturen. Vi har kvar en stomme från förra året som är inkörda i systemet och den nya halvan är ganska hockeykloka, så de har kommit in i det ganska bra också.

I ett lag finns det alltid spelare som är lite extra viktiga och drar ett lite större lass. Så även i VGIK.
– Den målvakt som kommer stå för dagen kommer givetvis bli viktig. Sedan är det väl egentligen samma gubbar som förra året.

Alexander Eriksson räknar även upp fjolårets förstafemma med Markus Pettersson, Hugo Larsson, David Good, Anton Sandquist och Simon Westlund som nyckelspelare.
– Det är samma förstafemma som vi hade förra året. De var riktigt bra i trean och de bara fortsätter köra. Sedan finns det andra, vi har Alvin och Alfred Andersson som kommer tillbaka från Gislaved och ser bra ut. Isac Lagander som vi får in ser riktigt fin ut. Nils Svensson är vår kapten och är en pådrivare. De som förväntas leda leder på ett bra sätt och det är lätt för andra att haka på.

De har VGIK värvat

Anton Holmer, Alvesta J 20
Herman Ärleskog, Nässjö
Alfred Andersson, Gislaved
Isac Lagander, Skillingaryd
Manfred Träff Williams, Nässjö
Liam Tampöld, Västervik J 20
Alvin Andersson, Gislaved
Filip Henning, Tranås J 20
Victor Johannesson, Gislaved
Jonathan Petersson, Södertälje J 20

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *