Ishockey

Rydaholm avgjorde i tredje perioden

Ishockey Rydaholm vann matchen mot TAIF Löfstad i hockeytrean med 4–2 (1–1, 1–0, 2–1). Det var i slutet av tredje perioden hemmalaget avgjorde, sista målet kom i tom målbur.

Arkivbild

Rydaholm fick en tuff uppgift mot jumbolaget TAIF Löfstad i ishockeyns division tre södra D. Matchen var målmässigt helt jämn fram till slutet av sista perioden då RSK:s Albin Byrskog gjorde 3–2. För att få till en kvittering tog gästerna ut sin målvakt, något som RSK i stället utnyttjade för att fastställa slutresultatet till 4–2.
– Det var onödigt spännande, vi hade ett stort övertag och massor av skott mot mål. Men vi har en oförmåga att göra mål, så det var skönt att vi kunde vinna, säger Daniel Jonasson, biträdande tränare i RSK.

Rydaholm startade matchen bra och tog ledningen med 1–0 redan efter 43 sekunders spel genom Albin Karlsson. Gästande Löfstad lyckas kvittera till 1–1 i slutet av perioden efter att Melvin Rydh-Larsson hamnat i utvisningsbåset.

I början av andra perioden tog RSK på nytt ledningen efter ett mål av Martin Stråth, 2–1. I sista minuten av andra perioden åkte hemmalagets Martin Andersson på en femminutersutvisniung för slashing och sen även matchstraff.
Starten av tredje perioden blev en kalldusch för RSK som med en man mindre på banan, i och med utvisningen i slutet av andra, släpper in kvitteringen till 2–2 efter bara 38 sekunders spel.

Utvisningarna kunde ha fällt RSK, men med fem minuter kvar att spela av sista perioden tog hemmalaget på nytt ledningen, då backen Albin Byrskog fick till ett rykande skott och gjorde 3–2.
Löfstad gjorde ett försök att få till en kvittering och tog med två minuter kvar ut målvakten. Det utnyttjade i stället RSK direkt, efter bara 20 sekunders spel i fem mot sex gör hemmalaget 4–2 i tom bur genom Joel Andersson,vilket också blev slutresultatet.

– Det var starkt att vi kom tillbaka, hade tålamodet och till slut kunde knyta ihop säcken, konstaterar Daniel Jonasson, som är nöjd med hela sitt lag men gärna vill framhålla Albin Karlsson, Andreas Johansson, Daniel Henriksson och målvakten William Bergström som bästa RSK-spelare för dagen.
– William i målet är väldigt trygg när motståndarna är i vår zon, berömmer han.