Ishockey

Rydaholm breddar truppen och siktar högt

Ishockey I dag startar Rydaholm tävlingssäsongen i ishockey och man har höga mål. – Vi ska vara med och kriga om de här tre platserna till alltrean, säger den assisterande tränaren Daniel Jonasson.

Klas (till vänster) och Daniel Jonasson ska leda Rydaholm i vinter. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

I dagens hemmapremiär står Valdemarsvik för motståndet i Talavidshallen och det är höga förväntningar man går in i säsongen med.
– Jag tycker vi ska ha rätt så höga förväntningar även om det är ett väldigt, väldigt ungt lag där det är många som gör sin första seniorsäsong. Sedan har vi några rutinerade rävar som har varit med och som vet vad det handlar om. Jag tycker att vi ska ha rätt så höga förväntningar och målsättningar på oss, det tycker jag, berättar den assisterande tränaren Daniel Jonasson och fortsätter:
– Vi vill vara med och kriga om en playoff-plats eller en plats till alltrean. Det tycker jag och tror att vi har möjligheter till.

Som de tuffaste konkurrenterna i den åtta lag starka division 3-serien pekar Jonasson ut Virserum och Lenhovda. Under sommaren har Rydaholm jobbat med att bredda truppen och man har hämtat in en stor mängd spelare från främst Troja och Alvesta.
– De senaste fem-sex åren så har vi legat på för alldeles lite killar i truppen. Nu känner vi att det är dags att göra en liten satsning.

Vilka är det då som ska gå i bräschen för er?
– Såna som Adam Eriksson och Karl Nicklasson kommer göra fantastiskt mycket framåt. Vi har ett spelgeni i backen Joel Andersson. Sedan har vi fått tillbaka en sådan som Martin Andersson som höll upp förra säsongen, en liten retsticka som hittar nätet. Likadant Philip Haglund är också en som är väldigt nyttig för oss.
– Sedan har vi en backgigant i Markus Svensson. En som också tagit stora kliv de sista säsongerna är Anton Östman.

Daniel Jonasson pratar sig också varm om målvaktssidan. En målvaktssida där bägge heter William för övrigt.
– Det är två väldigt jämna målvakter. Sedan är de olika. Bergström är en gigantisk matchmålvakt. Pintea tävlar konstant in i minsta detalj.

Målet är att kriga i toppen och att gå till alltrean, men också en annan grej.
– Vi ska spela en rolig ishockey. Vi vill ha pucken och inte hålla oss i egen zon och vi ska vara med och kriga om de här tre platserna till alltrean. Det tror jag är möjligt.

Rydaholms nyförvärv:

Joel Andersson, back
Karl Nicklasson, center
Adam Eriksson, center
William Pintea, målvakt
Albin Karlsson, forward
Gottfrid Heinmert, forward

Samtliga dessa ansluter från Alvesta. Nedan ett gäng från Troja/Ljungby:

Emil Andersson, forward
Andreas Johansson, forward
Albin Byrskog, back
Melvin Rydh Larsson, back
William Bergström, målvakt

Tre spelare gör comeback:

Philip Haglund, forward
Martin Andersson, forward
Gustav Rudholmer, forward

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *