Ishockey

Rysaravslutning väntar för SIS

Ishockey Med fyra omgångar kvar av alltrean så är det öppet lopp om seriesegern och platserna till de olika kvalstegen. Nu på söndag väntar en riktig rackarrysare på bortaplan för SIS när man möter serieledande Göteborgs IK.

Foto: Per Bunnstad

Efter en lite trevande start av alltrean har nu Skillingaryds IS kommit igång på slutet och ligger just nu tvåa i tabellen med fyra omgångar kvar att spela. Ettan Göteborg har lika många poäng som SIS, 21, och intrikat no så möts de båda under söndagen.
– Den blir väldigt viktig. Vi går för förstaplatsen. Men det blir en tuff match, vi fick stryk mot dem hemma, men då var vi inte i vårt allra bästa slag. Vi har definitivt goda chanser, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

När serien är färdigspelad så går ettan direkt till kvalserien mot division 2. Tvåan och trean spelar utslagsmatcher i bäst av tre för att ta sig till kvalserien.
– Det handlar om att få en veckas extra ledigt.

Hur kommer det sig att ni är i slag nu?
– Vi har gjort om lite i femmorna och tagit in fler spelare som fyllt på. Det enda som stör är att jag har nog aldrig varit med om att vi haft så mycket sjukdomar som vi haft den här säsongen, berättar Stefan Rosén.

SIS återstående matcher i alltrean

Söndag 11 februari: Göteborgs IK (borta)
Torsdag 15 februari: Glimma (borta)
Söndag 18 februari: Partille (hemma)
Söndag 25 februari: Nässjö HC (hemma)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *