Ishockey

SIS fick kämpa i Rydaholm

Ishockey Skillingaryds IS bortabesegrade Rydaholms SK i Fortsättningstrean men det blev spännande.

SIS vann med 5–3 (0–1, 2–0, 3–2). Noteras kan att sex av de åtta målen kom med spelare i utvisningsbåset.

Hemmalaget inledde matchen bra och tog ledningen genom Martin Andersson efter tre minuter. Det dröja sedan till 18:e minuten av andra perioden innan SIS kvitterade och fyra sekunder från periodvilan kom 2–1. Isak Jönsson och Emil Thelander var målskyttar.

Tre minuter in på tredje perioden kvitterade Philip Haglund men blott tio sekunder efter det målet återtog SZIS ledningen. Det var Mathias Andersson som nätade. Alexander Ekblad gjorde 4–2 men Philip Haglund reducerade. Med åtta minuter kvar att spela gjorde Alexander Pettersson 5–3.

SIS vann skotten med knappa 35–32.

Rydaholm som inte rosat marknaden överraskade med att hålla matchen närmast jämn. Hemmaspelarna ville visa att man är bättre än vad tabellposition anger..

– Ingen bra match alls från vår sida. Det var ringrostigt men jag tycker att vi var lite fysiskt starkare och hade ett lite bättre spel, säger SIS-tränaren Daniel Lagander.
– Det finns ingen som får mer än knappt godkänt i laget, påpekar han.