Ishockey

SIS fyra i grundserien

Ishockey Skillingaryds IS avslutade grundserien hemma i Movalla och besegrade Diö med 4–3. Det innebar tt SIS smet förbi Lenhovda och landade på fjärde plats.

– Det är väl där vi hör hemma. De två topplagen i serien var inget att göra åt, säger tränaren Daniel Lagander.

Dagens möte handlade om prestige eller framför allt revansch. SIS föll i slutet av oktober nere i Diö med 5–7.

• Hur var matchen?

– Jämnt, lite kinkigt och tjurigt på slutet. Men, det var sköt med en seger även om vi inte presterade någon topphockey. Vi gjorde vad vi skulle, en hyfsad insats, anser Lagander.

Diö gjorde första periodens enda mål, men då drygt halva matchen spelats vände SIS. Två snabba mål innebar 2–1 inför slutakten.

Diö kvitterade direkt, men då visade Andrew Björklund varför han är lagets skyttekung. Han gjorde två mål inom ett par minuter. SIS försvarade sig bra, men power play gillade Diö då de för tredje gången nätade när SIS:are besökte utvisningsbåset. Gästerna tog ut sin keeper då 1.39 återstod, men det gav inte effekt utan SIS höll undan.

Samtidigt stod det klart att Lenhovda förlorat mot Ronneby och därmed bytte kronobergarna och Skillingaryd plats i grundseriens sluttabell.

• Dagens ”höjdare” i SIS?

– Emil Karlsson i målet var bra och Andrew gjorde ju tre mål.

Nu väntar ett upphåll för div 3-serierna.

– Fortsättningsserien startar 10 december och vi spelar tre matcher innan jul. Vi vet ännu inte i vilken grupp vi hamnar. Det kan bli mot östgötalag, säger Daniel Lagander.

Matchfakta

Skillingaryds IS–Diö GoIF

4–3 (0–1, 2–0, 2–2)

Mål: 0–1 (13.05) Simon Fridén, spel fem mot fyra, 1–1 (33.33) Felix Mattsson (Jesper Thisell), 2–1 (35.51) Andrew Björklund (Felix Mattsson, Jonathan Bardh), 2–2 (40.54) Felix Käll, spel fem mot fyra, 3–2 (42.36) Andrew Björklund (Jonathan Bardh, Alexander Andresson) spel fem mot fyra, 4–2 (44.43) Andrew Björklund (Jesper Thisell), 4–3 (52.38) Simon Fridén, spel fem mot fyra.

Skott: 35–23 (9–8, 18–5, 8–10).

Utvisningar: SIK 8×2, Diö 9×2.