Ishockey

SIS nära poäng i Motala

Ishockey Skillingaryds IS hade 5–4 i slutperioden mot Motala hem hemmalaget vände till seger 7–5.

SIS låg under med 0–3 efter halva matchen men kom sedan tillbaka. Före andra pausvilan kom mål genom Jesper Tisell, Rasmus Klint och Kevin Davidsson.

40 sekunder in på slutperioden gjorde Pontus Larsson 4–3. Hemmalaget kvitterade med mitt i perioden gjorde Jonathan Tisell 5–4. Elva sekunder senare kom 5–5 och ytterligare 39 sekunder senare 6–5. 7–5 kom i sista spelminuten i tom kasse.

Det var en så kallad sexpoängsmatch och SIS är nu sex poäng efter serieledande Motala. SIS-vinst hade betytt samma poäng.
– Men vi har Motala två gånger var att möta och vi kämpar på, säger SIS-tränaren Stefan Rosén.

Klart dominant kedja i SIS var den med Pontus Larsson, Rasmus Klint och Kevin Davidsson.

Förstaperioden var inte bra från SIS men i andra och tredje var man klart mycket bättre.
– En jämn och hyfsad match och med tanke på att vi saknade 5–6 gubbar i dag så var det starkt.
SIS vann skotten med 37–33 och hade sex numerära överlägen mot blott ett för hemmalaget. SIS gjorde bara ett mål i spel fem mot fyra men hade många fina kvitteringsläge till 6-6.

Det blir lite uppförsbacke för SIS nu för att nå den åtråvärda seriesegern. Närmast väntar Falköping hemma om en vecka och tre poäng där är nod nödvändiga om ma ska var med i tätstriden.