Ishockey

SIS redo för sista steget till division 2: ”Vi har goda chanser”

Ishockey På söndag drar det igång – kvalet till division 2 i ishockey och SIS-tränaren Stefan Rosén ser fram mot klubbens andra raka kvalserie. – Vi är bättre förberedda i år, säger han.

Stefan Rosén. Foto: Per Bunnstad

Endast fyra förluster i alltrean på ordinarie tid, varav två av dessa kom mot seriesuveränen Värnamo, gör att Skillingaryd nog får se sig själva som en av favoriterna i sin kvalserie. Om de gör det är ingen fråga tränaren Stefan Rosén får av undertecknad. Istället tillfrågas han om målsättningen.
– Målsättningen är att gå upp. Vi går för det nu och har man väl kommit till kval så finns det ingen annan målsättning, utan det är upp som gäller. Jag tycker vi har goda chanser.

Lärt sig av fjolåret

Han tror också att fjolåret lärde laget en del som man kan dra nytta av nu.
– Förra året kom vi lite snett in i det tycker jag. Vi spelade i fortsättningsserien och vann matcherna stort. Sedan kom vi in och stötte på tufft motstånd. Nu har vi haft tuffa matcher hela vägen in efter jul. Så vi är bättre förberedda, dels är det många som var med ifjol och sedan har vi fått tillskott.

Som motståndare har man LN 70 som slutade på fjärde plats i den andra alltrean-serien. Hanhals, som ifjol spelade i division 1 kommer ner från tvåan och Rönnäng vann sin fortsättningsserie och kunde sedan slå ut Hovås med 2 – 0 i matcher i playoff.

Segraren i kvalserien tar klivet upp. Men det finns hopp om det även om man inte skulle vinna serien. Guts har hoppat av division 2-spel och Kiruna AIF:s avhopp från division 1 har fått till följd att ett division 2-lag från söder kommer ta den platsen. Det skulle ju i så fall innebära att de två bästa tvåorna skulle ta klivet upp.

Men det är ingenting Peter Johansson på Smålands ishockeyförbund vill bekräfta.
– Vi har ju något som heter elitlicens också, vilket gör att det skulle kunna komma lag från ettan ner till den södra tvåan. Men skulle det uppstå vakanser så rankar man tvåorna i kvalserierna mot varandra och den med bäst poängkvot kommer då erbjudas platsen först.

Klubben är förberedd

Steget mellan division 3 och tvåan är stort. Stefan Rosén tror dock att man från SIS håll kan lösa ett eventuellt avancemang.
– Ja, det tror jag definitivt. Sedan kommer det krävas mer av allihop, man får ju snäppa upp allting.

Ni har en plan om det skulle bli division 2?
– Ja, det har vi.

Vilka spelare kommer bli viktiga för er i kvalserien?
– Det är ju våra ledande spelare, (Felix) Wermelin, (Theodor) Curmark, (Nils) Gunnarsson. Målkvakterna måste ha bra dagar. Vi har spetsen, men sen har vi också kollektivet. Jag tycker vi har tre riktigt bra femmor.

Taggar

Dela


3 reaktioner på SIS redo för sista steget till division 2: ”Vi har goda chanser”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *