Ishockey

SIS vann med 9–2

Ishockey Efter tre förluster i rad tog Skillingaryds IS en efterlängtad trepoängare inför 230 på Movalla.

SIS fick för övrigt revansch för bortaförlusten med 2–3 mot Motala och vann med he–2 efter periodsiffrorna 0–1, 5–1 4–0.

Målen gjordes i tur och ordning av Isak Jönsson, Filip Rosén, Ludvig Johansson, Axel Thulin, Casper Thulin-Johansson, Emil Thelander,  Isak Jönsson, Alexander Ekblad och Kevin Davidsson.

– Bra första fem minuter men sedan tappade vi allt. En av våra sämsta perioder i år, säger SIS-tränaren Peter Johansson.
Motala gjorde 1-0 efter 5.23 och hade bud på fler mål.

I andra perioden var det som ett nytt SIS-lag äntrande Movallaisen. Efter 2–2 lossnade det ordentligt och tredje perioden blev närmast en transportsträcka.

Sammantaget var tränaren mycket nöjd med att det blev spå många mål och att försvarsspelet var stabilt.

Tedh Persson var åter efter skada och Kevin Davidsson gjorde sin första A-lagsmatch som senior i SIS -tröjan. Kevin gjorde även ett mål. Han är utlånad från Gislaved men har SIS som moderklubb.

På söndag är det bortamatch mot Löfstad från Tranås.