Ishockey

Smålandslaget till Skillingaryd

Ishockey I helgen kommer Smålandslaget för flickor till Movalla ishall för att träna och spela en internmatch. I laget finns flera lokala tjejer från Skillingaryd, Rydaholm och Värnamo.

34 spelare har kallats till den andra gallringen av det som till hösten ska mynna ut i det slutliga TV-puckslaget. I truppen återfinns ett stort gäng med koppling till hockeyklubbarna i bygden.

Följande spelare spelar eller har spelat för Skillingaryd, Rydaholm eller Värnamo GIK. Moderklubben inom parantes:

Moa Carmström, HV 71 (Skillingaryd)
Ebba Gustavsson, Värnamo
Ellie Henriksson, Värnamo
Alva Alm, Värnamo
Thea Turesson, Värnamo
Felicia Wahlfridsson, Värnamo
Sally Mildaeus, Troja (Värnamo)
Siri Johansson, Rydaholm
Alicia Arthursson, Rydaholm
Malva Fjordevik, Rydaholm
Nellie Johansson, Växjö (Rydaholm)

Linnéa Engstrand är tränare för Smålandslaget och hon förklarar hur det kommer sig att man till helgen återfinns i Skillingaryd.
– Vi försöker ha så stor spridning på det som möjligt och vi brukar vara på lite mindre orter. Nu i slutspelstider så är det dessutom lite mindre tillgång till is på de lite större orterna.

Får mer utrymme i mindre klubbar

Elva spelare med koppling till de lokala hockeylagen och till skillnad mot pojkarna så är småklubbarna mer representerade på tjejsidan.
– Vi ser fler och fler tjejer som kommer från de lite mindre klubbarna. På killsidan är det mer att de kommer mycket från Växjö, HV och de lite större klubbarna helt enkelt. I de mindre klubbarna får de lite mer utrymme och oftast är det så att tjejerna spelar både i ett pojklag och ett flicklag eller damlag, berättar Linnéa Engstrand och fortsätter:
– Av någon anledning så har de här småklubbarna och ganska mycket tjejer i sin verksamhet. Då blir det att det börjar ploppa upp mer och mer.

Dagslägret i Skillingaryd är sista gallringen till Aprilcupen senare i vår. Men skulle man inte komma med till den turneringen så är loppet absolut inte kört till att komma med i truppen till TV-pucken.
– Absolut inte. Aprilcupen är bara en förturnering. Många spelare behöver den sista delen av säsongen och sommarträning innan man kanske blommar ut fullt ut. Vi har ett nytt läger i augusti där vi kommer plocka ut truppen till TV-pucken.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *