Ishockey

Spännande för ny ordförande

Ishockey Många har saknat Philip Persson på isen hos Värnamo GIK. Nu är han tillbaka men i en ny roll: Ordförande föreningen.

Philip Persson som spelare

– Det ska bli jätteroligt och spännande att vara en del av det stora engagemang som det är i klubben, säger Philip per telefon från Uddevalla.
Det handlar om tjänsteresa och han hade inte tillfälle att var på plats vid torsdagens årsmöte. Däremot kunde han följa mötet via internet.

Philip – född 1989– började som liten knatte i VGIK:
– Jag tror att mitt första diplom är från 1994, säger han.

VGIK är moderklubben och för ett år sedan gick han med i styrelsen. När nu Tommy Johansson valde att avgå gick budet till Philip som ser det som en stor ära att få medlemmarnas förtroende.
– Jag är ödmjuk inför det här. Det är många duktiga ledare klubben som lägger ned ett uppoffrande arbete.

Han hoppas kunna tillföra viss energi. Han känner ju klubben utan och innan. Han spelade i A-laget till bara för tre år sedan men har lagt skridskorna på hyllan för gott. Det blir ingen återkomst som spelare.

Han tänker långt ifrån bara på A-laget utan även damlaget och ungdomsverksamheten.

Philip Persson vid en match 2016

• Tuff säsong
A-laget hade det tufft i vintras:
– En spelmässigt bra höst men sedan gick det inte så bra. Jag tror ändå att vi kommer tillbaka, säger Philip som inte direkt har med seniorlaget att göra men hör ju vid sidan om lite att det är mycket nytt på gång.
Det är sportkommittén som jobbar för att få en så bra tupp som möjligt för ledarna runt laget att jobba med.

• Kritiska röster
Då och då får vi i kommentarsfältet kritiska röster på hur större klubbar som VGIK och IFK Värnamo inte lyckats att nå högre upp i seriesystemet., Det finns många som har synpunkter på hur man värvar eller inte värvar, satsa på juniorer eller inte. För ta ett par exempel.
– Ibland kommer sådant inte fram till oss, säger Philip Persson som gärna vill få konstruktiv kritik så att man kan utveckla klubben ännu mer.

• Corona
Givetvis har även VGIK drabbats av coronakrisen men Phil Persson tror att det kommer att bli bra framöver.
– Det är viktigt att alla våra sponsorer får fart igen och att de får möjlighet att stötta oss, säger Philip.
Sponsorintäkterna är livsviktiga för de flesta idrottsklubbar.

• Växjödialekt…
Philip jobbar till vardags med logistik hos Södra Skogsägarna och har Växjö som bas även om det blir en del resor runt i Götaland. Det hörs också att han ”blivit” lite Växjöbo även om han själv inte är medveten om hur dialekten förändrats till viss del. Borta är den genuina Värnamodialekten till förmån för den lite annorlunda i Kronoberg.
Bostadsorten är annars Värnamo och ishallen får framöver säkert ännu tätare besök av honom.
Hjärtat klappar ju för VGIK och på elitnivå är favoritklubben Modo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *