Ishockey

Tedenby lämnar HV 71

Ishockey Idag meddelade Mattias Tedenby att han lämnar Jönköpingslaget HV 71 och även poängkungen Markus Ljungh gör samma sak.

Pressbild

Både Mattias Tedenby och Markus Ljungh har aktiverat de klausulerna i sina kontrakt där de har rätt att köpas ut senast den 15 maj, vilket de nu har meddelat sportchefen att de gör.

– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV 71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV 71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa, säger Tedenby .

Mattias Tedenby kom till HV 71 från Värnamo GIK som U16-spelare och har fram tills idag spelat över 400 matcher i herrlaget och vunnit två SM-guld. Nu väntar nya äventyr för Tedenby.

– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV 71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV 71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa. Jag vill tacka alla supportrar, sponsorer och alla som jobbar i föreningen och hoppas att våra vägar möts i framtiden igen, säger Tedenby.

I och med veckans presentation av Emil Johansson är backsidan klar och  sportchefen Johan Hults fokus ligger nu på att förstärka forwardssidan.

– Detta innebär att vi har tre forwardsplatser att fylla. Både Mattias och Markus var spelare som var ledande i laget och det ska också deras ersättare att vara, avslutar Hult.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *