Ishockey

Tre Kronor utklassade USA

Ishockey Tre Kronor besegrade USA i VM-semifinalen och därmed väntar final i morgon.

Till slut blev det hela 6–0 för Sverige efter en mäktig urladdning i andra perioden. På drygt tre minuter gick Sverige från 1–0 till 4–0 och man gjorde i princip mål på alla chanser.

Sverige–USA 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

Period ett:
06.56 utv. 2 min lagstraff Sverige för många spelare på isen, avtjänas av Rickard Rakell, 14.43 1–0 Viktor Arvidsson assist Jacob de la Rose, Filip Forsberg, 17.32 utv. 2 min Keith Kinkaid tripping, avtjänat av Johnny Gaudreau
Skott: 8–16

Period två:
03.26 utv. 2+2 min Adam Larsson hög klubba, 07.09 2–0 Magnus Pääjärvi assist Mikael Backlund i spel fyra mot fem, 09.11 utv. 2 min Johnny Gaudreau slashing, 10.05 3–0 Patric Hörnqvist assist Mikael Backlund, John Klingberg i spel fem mot fyra, 10.16 4–0 Mattias Janmark assist Rickard Rakell, 10.40 utv. 2 min Viktor Arvidsson interference på målvakten
Skott: 8–5

Period tre:
05.14 utv. 2 min Gustav Nyquist interference på målvakten, 11.07 5–0 Viktor Arvidsson assist Mika Zibanejad, 17.01 6–0 Adrian Kempe assist Mikael Backlund, 18.42 utv. 2 min Adrian Kempe ruff, 18.42 utv. 2 min Dylan Larkin roughing, 19.50 utv. 2 min Mikael Backlund slashing
Skott: 4–20. Totalt: 20–41

Utvisningar: Sverige 7×2 min. USA 3×2 min.

Domare: Roman Gofman Ryssland, Oliver Gouin Kanada

Publik: 12 490