Ishockey

Tre Rosén-mål i slutet räddade VGIK

Ishockey Uppdaterad 21.40   Värnamo GIK vände i slutminuterna 2–3 till 5–3 mot Kalmar efter tre raka mål av Joakim Rosén.

Trots underläge med 0-2 efter halva första perioden reste sig Värnamo GIK på ett mirakulöst sätt och vände matchen till seger. Och stor hjälte blev Joakim Rosén. Med tre mål matchens fyra avslutande minuter såg han till att vända Kalmars 3-2 till 5-3 för VGIK. Därmed tre härliga poäng för VGIK med siffrorna 5-3 ( 0-2, 1-0, 4-1).

Det var inte mycket som talade för seger efter första perioden. Men VGIK snackade ihop sig i första pausvilan och gick ut och totalt dominerade andra med 14-3 i skottöverläge. Men bara ett mål som periodens 14:e minut genom Marcus Bengtsson. Ett viktigt mål som gav VGIK närmare kontakt inför slutperioden.

När Kalmar i tredje periodens inledning fick en ny tvåmålsledning såg det åter mörkt ut. Men VGIK gav inte upp. Två minuter senare var det VGIK:s tur att åter reducera. Denna gång genom Alexander Heiel i numerärt överläge. Nu var det åter en öppen match…

Och så kom då den helt otroliga avslutningen med tre mål av Joakim Rosén vid tidpunkterna 56.03 och 57.21 samt i öppen kasse efter 58.23. Sista VGIK-målet kom i tom kasse då Kalmar i ett sista desperat försök tagit ut målvakten.

Vad trodde du när fem minuter återstod och underläge?
Frågan ställs till VGIK-tränaren Anders Carlsson.

– Jag vet att vi är starka mot slutet och det kändes som laget var riktigt på gång. Allt skulle kunna hända och det jag ville hända det hände.

– Vi visade att det finns styrka i laget och sista halvan av matchen var vi verkligen bra, säger Anders.

Man inledde med fyra linjer med efter en period gick man ned till tre linjer och då hittade man rytmen i spelet. I andra perioden borde det blivit ytterligare något mål utöver Marcus Bengtssons reducering.

På sändag väntar Halmstad – från division I – hemma i Aplarinken. En ytterst oviss historia då Halmstad också kunde åka hem med en tvåmålsseger från Kalmar sett som en värdemätare.

– Nu är vi med på tåget. Vi känner oss starka och vet att vi har mycket att ge. Ska bli inspirerande att ta emot Halmstad. Jag ser fram mot matchen. Det kan bli en intressant fortsättning då vi avverkat två bortamatcher och har fyra matcher kvar på hemmarink, säger Anders.

En stor eloge till hela laget med plus förstås till Joakim Rosén.