Ishockey

Värnamo spelade ut Skillingaryd i kvalet

Ishockey Det blev en dag på jobbet för Värnamo på hemmaplan i hockeykvalet till tvåan. Skillingaryd hade inget att hämta och det blev till slut 8–1 till Värnamo med periodsiffrorna 1–0, 4–1, 3–0. – Vi lägger våra tre poäng i ryggsäcken och går vidare, konstaterar Alexander Eriksson efter matchen.

Det blev komfortabel seger för Värnamo mot Skillingaryd i kvalet upp till hockeytvåan. Slutsiffrorna skrevs till 8-1 där Markus Näslund noterades för tre mål. Övriga målskyttar var David Good x2, Alvin Andersson, Albin Blomberg och Alfred Andersson.
–Han stod på noll mål och noll assist inför matchen, så jag pratade med honom om detta och det lönade sig, säger Alexander Eriksson om tremålskytten Markus Näslund.

Det stod bara 1-0 efter första perioden som Eriksson inta alls var nöjd med.
– Den var riktigt dåligt om du frågar mig. Det var till och med så att jag som hållit upp några år skulle hängt med.

Skillingaryd fick in kvitteringen i början av andra efter ett numerärt överläge, men efter det var det Värnamo för hela slanten. Hemmalaget lade in den högre växeln och mittperioden slutade med fyra mål för Värnamo och en 5–1–ledning inför sista. Där drog man ifrån med ytterligare tre mål och inga insläppt.
–Vi lägger våra tre poäng i ryggsäcken och går vidare, avslutar Eriksson.

Text: Kenneth Andersson

Foto: arkiv

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *