VGIK föll mot Töreboda

Ishockey Värnamo GIK har det tungt i ishockeytvåan och får det tufft att avancera till Alltvåan.

Carl Lageskog i en tidigare match,

VGIK föll med 3–6 mot Töreboda efter periodsiffrorna 2–4, 1–1, 0–1.

Matchen inleddes med målfyrverkeri: 0–1 efter 51 sekunder, 1–1 efter 1.27, 1–2 efter 3.15 , 1–3 efter 7.12 och 2–3 efter 9.09. VGIK var sedan aldrig riktigt nära utan Töreboda kunde hålla undan.
En föga tröst för hemmalaget var att man vann skotten med 40–36 men producerade bara tre mål.

Målen för VGIK gjordes av Nils Svensson, Carl Lageskog och Victor Koppelo.

VGIK-tränaren Marcus Bengtsson var besviken över matchinledningen:
– Vi var inte med från start och bjöd på alldeles för billiga mål. Däremot spelade vi mycket bra från fem minuter in på andra perioden. I tredje perioden fick vi tyvärr för många utvisningar, påpekar han.
De tre nya transatlantiska spelarna var med i dag. Än är de lite för otränade men de kommer säkert snart in i spelet på allvar.

Även om VGIK är sist tabellen tror Marcus Bengtsson att man ska kunna komma tillbaka:
– Ja, det är 15 matcher kvar att spela.
Närmast väntar Ulricehamn borta på onsdag, ett lag som lite överraskande vann i Gislaved i kväll.
– Vi måste lyfta oss minst en nivå, säger Marcus.