Ishockey

VGIK-seger över Mjölby

Ishockey Mjölby är ofta numret större än Värnamo GIK men så var inte fallet i kvällens match i Aplarinken.

Anton Sandqvist var en av kvällens målskyttar för VGIK. Arkivbild

VGIK studsade tillbaka efter två raka förluster och är med i leken igenom de sex slutspelsplatserna. Det blev hela 4–1 (3–0, 0–0, 1–1).

– Hela laget på hugget i dag, sägerAnton Sandqvist som var inblandad i tre av de fyra målen.

Redan efter 43 sekunder angav VGIK tonen med 1–0 genom Markus Albert med Jonathan Karlsson och Anton Olsson som framspelare. 2–0 kom efter 6.54 genom Andreas Zöllner och det blev passningspoäng till Anton Sandqvist och Oliver Wallqvist. 12.43 in på perioden gjorde Anton Sandqvist 3–0. Robin Uhr och Martin Mörck var delaktiga.

Efter 56.23 gjorde Oliver Wallqvist 4–0 och med exakt två minuter kvar av matchen reducerade Mjölby genom David Bremer.

VGIK har haft ett bra anfallsspel i många matcher me niten fått den utdelning i mål som man hoppats på. I dag spelade man med både hjärna och hjärta. Det var lite defensivt spel, helt enkelt klok ishockey. Det tidiga ledningsmålet betydde säkert också mycket.
– Vi spelade lite som vi ofta gör på bortais, säger tränaren Anders Karlsson som var oerhört nöjd med alla i laget.

En spelare måste givetvis som i nästan varje match få överbetyg, målvakten Alexander Johansson. Mjölby vann skotten med 37–26 och det var ändå väldigt nära att Alexander höll nollan.
– Det är igen tillfällighet att han är bra match efter match, säger Anders om lagets kanske bäste spelare den här säsongen.

Närmast väntar Vänersborg borta innan serien vänder.
– Det ska bli roligt, avrundar VGIK-tränaren om mötet med ett lag som är bara en poäng efter i tabellen.