Ishockey

VGIK tappade allt i slutet

VGIK tappade allt i slutet

Ishockey Bäst när det gäller är et begrepp men för Värnamo GIK var i kväll bäst när det inte gäller. Åtminstone fram till slutminuterna.

VGIK i möte med HA 74. Arkivbild: Jim Carlsson

VGIK hade inget spela för men det hade däremot gästande HA 74 från Sävsjö. VGIK hade 3–1 i slutet men förlorade med 3–4. Därmed tog HA den värdefulla andraplatsen på Mjölbys bekostnad.

I Mjölby var säkert många deppiga och hade nog lite svårt att förstå hur VGIK kunde släppa till tre mål så kort tid:
– Vi kunde ha avgjort med både 4–1 och 5–1. Jag kan inte vara arg på våra spelare men det var lite synd att vi inte kunde stänga igen när vi spelade så bra i 58 minuter, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.
HA behövde en uddamålsseger för att passera Mjölby i tabellen och när slutsignalen gick var det stor glädje bland spelare och supportrar i Sävsjö-laget.

Seriesegraren får spela i ettan nästa år och chansen att tvåan får göra det är också god. Teoretiskt sett kanske även trean kan få en fribiljett men mindre troligt.

Spelmässigt sett var det ingen stor skillnad lagen emellan. VGIK spelade mer avslappnat och visade upp en snabb och effektiv ishockey. HA hade dock det som behövdes för att vinna: Kämpaglöd med vilja.

VGIK får nu slicka såren efter 54 matcher och träning i ett drygt år. Man brukar börja försäsongsträningen den 1 april men i får blir det snarare 1 maj som gäller.

– Vi ska träffas till veckan och diskutera när vi ska dra igång igen, säger tränaren Anders Karlsson som ska fortsätta leda laget även kommande säsong.

Taggar

Dela