Ishockey

VGIK vann laddat derby

Ishockey Det blev stor dramatik när Värnamo GIK vänder underläge till seger mot ärkerivalen Gislaveds SK.

5–3 i tom bur  [24/24]

Inför storpublik på 807 i Aplarinken vann VGIK med 5–3 (1–1, 2–2, 2–0). Sista målet kom i tom kasse.

VGIK-tränaren Anders Karlsson som är från Jönköping kände själv inte den där riktiga derbystämningen:
– Men det gjorde killarna och det märktes också på publiken. Mycket kamp och vi vann rättvist, säger Anders.

Hemmakillarna fick dock verkligen slita för segern. Det var match ända till nästan sista sekunderna – fram till dess att Johan Hjalmarsson satte med 5–3 i tom kasse. Då var det bara 19 sekunder kvar att spela.

Efter bara 71 sekunder satte Alexander Wetterstrand 1–0 för gästerna men hemmalaget lät sig inte nedslås. Det var lite av veteraneras afton hos VGIK. Ted Nilsson spelade fram Marcus Bengtsson som efter 13.34 kvitterade.

– De var viktiga i kväll, inflikar tränaren och tänker även på lirare som Johan Hjalmarsson, Pierre Nilsson-Grans och målvakten Albin Heklid som till och med fick en målgivande passning.

Tränaren var relativt nöjd med insatsen men som så ofta hade han inga positiva ord om domaren Klas Holm som han tycker borde ha visat ut mer än han gjorde. En femminutare med ett matchstraff för GSK tycker han var alldeles för lite.

• GSK gick ifrån
Oskar Bengtsson och Philip Hjelmgren gjorde 2–1 och 3–1 för gästerna inom en dryg minut tidigt i andra perioden. Då såg det mörkt ut för VGIK, som dock om tillbaka. Ted Nilsson reducerade framspelad av Martin Mörck och Marcus Bengtsson.

21 sekunder före sista pausvilan kvitterade Johan Hjalmarsson med Henning Grans som frampelare.

• VGIK bättre
– Tredjeperioden var vår, deklarerar Anders Karlsson och nog var hemmaspelarna då bättre.
5.34 in på slutperioden kom 4–3 i spel fem mot fyra. Pierré Nilsson-Grans var målskytt med Ted Nilsson och Albin Hakelid som framspelare.

– Starkt att vi kom tillbaka efter 1–3 även om vi inte spelade jättebra. Men ett derby är ett derby och den som gör minst antal misstag vinner en sådan här match, noterar VGIK-tränaren.

VGIK studsade alltså tillbaka efter två förluster och visade att man är ett lag för den övre halvan av serien.

Text: Per Bunnstad