Motorsport

Agne och Kjell klassvann

Motorsport Vid premiären av rallycupen E-cupen, Skogsåket som arrangerades av Team Skogsåkarna i Tranås, vann Agne Josefsson och Kjell Gustavsson standardklassen bland C-förarna.

Kjell Gustavsson och Agne Josefsson fick pris som etta i C-förare standardklassen. Foto: Mats Bergman

Två specialsträckor kördes två gånger intill Asby Alpin anläggningen utanför Tranås. Ett 40-tal deltagare fanns på startlinjen under lördagsförmiddagen. 

Klassvann gjorde C-föraren Agne Josefsson och Kjell Gustavsson från Skillingaryd i sin VW Golf GTI i standardklassen.

– Det har varit en mycket trevlig dag i Tranås. Lite småkluriga vägar men det var kul att vara snabbaste standardbil i min förarklass, summerar Agne Josefsson från Skillingaryds Motorklubb. 

Tre i klassen trimmat efter fyra specialsträckor blev Stefan Stigemyr och Jerry Eriksson. 

– Det har varit kanonbra, ingenting att klaga på. Välorganiserat och två olika bra sträckor som kördes två gånger. En sträcka var på 7 kilometer och den andra var på 2 kilometer där målet var precis vid start- och målplatsen vid slalomanläggningen. Bilen har fungerat bra idag och min kartläsare Jerry har skött sig utomordentligt. Han hade god mat med sig också, vi är noga med matten, vi är för gamla för att svälta, kommenterar Stefan Stigemyr som tillsammans med Jerry Eriksson blev trea i trimmade klassen A-förare och femma totalt. 

Mats Bergman från Vaggeryd var domare i tävlingen och kommentarar kort och gott: 

– Allt har fungerat jättebra. 

I klassen Appendix K blev Nils Thelin och Aki Eronen 5:a. Bröt tävlingen gjorde Peter och Linda Christensen på specialsträcka tre. 

Tävlingen vanns totalt av snabbe B-föraren William Andersson från Vimmerby MS i en Volvo 240. Nästa deltävling i E-cupen är i Nässjö första dagen i maj. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *