Motorsport

Agne sexa i Gruvrundan

Motorsport Bilsport Rally Cup körde på lördagen sin nästa sista deltävling. För första gången i cupens historia besöktes Åtvidaberg och tävlingen Gruvrundan. Två sträckor kördes två respektive tre gånger av de hundratalet startande.

Arkivfoto; Agne Josefsson. Foto; jcrallypics

Från Skillingaryds MK deltog fyra ekipage. I klassen för C-förare Grupp F kom Agne Josefsson/Kjell Gustavsson på en sjätteplats men med bara tjugo sekunder upp till första platsen. De ligger nu, med en tävling kvar, på en femte plats totalt i klassen och har goda möjligheter att köra upp sig i sista tävlingen Novemberskölden då de bara är fyra poäng efter tvåan.

Möjlighet till avancemang har också David Lindström/Jessica Svensson som kom på en nionde plats. Med sin fjärde plats i totalen har de möjlighet att ta sig upp på andra plats om allt går deras väg i Nässjö.

Nyblivna segrarna i Sydsvenska Rallycupen Oscar och Nellie Karlsson körde fortast i klassen men kom inte med i prislistan då de blev tvungna att reparera en kokande bil på ett otillåtet ställe. Bara för dem att finns sig i den regeln och ta med sig känslan av fart till nästa tävling.

Frida Lindström var kartläsare åt Karl-Erik Forsman, Botkyrka, men de tvingades bryta redan på första sträckan med drivaxelbrott.

Nästa helg tävlar klubbens förare i SM i rally Blekinge och i E-cupen i Grännas Polkatrofén.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *