Motorsport

Alexander och Thomas greppar E-cupen

Motorsport Förare från Skillingaryds MK har varit aktiva på två håll den gångna helgen, i Rally Blekinge i Karlshamn och i Rcmaskinrallyt i Tranås.

Andraplats för Nellie Karlsson och Alexander Axelsson i Tranås. Privatbild

I trakterna av Ydre hade Tranåsklubben Team Skogsåkarna fått ihop en mycket omtyckt tävlingsbana till sitt Rcmaskinrally som var den näst sista deltävlingen i 2018-års E-cup. Namnen för dagen vara antingen Axelsson eller Karlsson eller till och med Axelsson och Karlsson.

Segrade gjorde Johan Karlsson, före detta Axelsson från Nässjö, men på andra plats kom Alexander Axelsson med kartläsaren Nellie Karlsson. Med det har Alexander tagit greppet om segern i den trimmade klassen totalt. En tävling återstår men alla skall också stryka resultatet från en tävling och det gynnar Alexander.

Nu över till Karlssons då Nellies pappa Lennart med bisittare Albin Park vann standardklassen före sin son och Nellies bror Oscar Karlsson/Oliver Park. Gissar att samtalsämnet vid söndagsmiddagen dagen efter var rally.

• Nu lite om de som inte heter Karlsson eller Axelsson.

Dennis Pettersson/Rune Persson gjorde comeback efter gissningsvis trettio år. Dennis var på sjuttio- och åttiotalet en av klubbens flitigaste och mest framgångsrika förare. Det blev en fjärdeplats i debuten i A-grupp E. Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson ligger fortsatt på andra plats i totallistan för standardbilar i cupen efter sin tredjeplats i A-VOC men har Agne Josefsson/Kjell Gustavsson på samma poäng då de blev femma.

Thomas Kurtsson/Erik Axelsson hade inte en av sina bästa dagar men kör ändå in på sjunde plats och med det säkrade han segern i E-cupen för standardbilar.

Övriga resultat: Johannes Josefsson/Johan Pettersson trea, Benny Enström/Jakob Brant tia i C-förare VOC medan Börje och Oscar Åkerhag tvingades bryta.

• Till Blekinge

Vi förflyttar oss nu tjugofem mil söderut till Karlshamn där Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM körde sin sista deltävling då Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen. Skillingaryds MK hade elva ekipage och två kartläsare på plats som alla kämpade för både topplaceringar i sammandraget och för en plats i finalen i Eslöv i början av oktober.

–Det svänger ju hela tiden, var de flesta förarnas kommentarer efter målgång i tävlingen. Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område.

Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger 110 och 120 km/timme. Samtidigt är vägarna kantade av stora och små stenar vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen! Dessutom föll kraftiga men lokala regn under dagen och gjorde förhållandena mycket svåra.

Joakim och Bitte Blansch hade ledningen inför sista sträckan i C-grupp E och skulle köra på säkerhet för att ändå bärga minst en andraplats men väglaget tog sitt offer: I och för sig klarade de sig ut från sträckan men fick bryta på vägen in till slutmålet. Bittert!

Systrarna Jennie och Louise Blansch låg på en väldigt fin fjärdeplats inför sista sträckan men tog det lite för lugnt i hoppet om att nå målet så två konkurrenter spurtade förbi så det blev en slutlig sjätteplats. Resultaten totalt över året är dock så bra att de är kvalificerade till Sydsvenska Rallycupens final.

Keith och Jane Wennberg i klass A/B-förare grupp E erövrade klubbens bästa placering denna dag med sin andraplats. De är också bästa placerade totalt i cupen av klubbens förare och förstås också på väg till Eslöv den 6 oktober.

Per-Ola Pettersson med kartläsaren Stefan Josefsson körde som vanligt stabilt i A-förare VOC och slutade på sjätte plats. Det blev totalt tillräckligt med intjänade poäng för att nå finalen.

Kartläsare Anton med efternamn Geijersson lotsade Anton med efternamn Claesson från Grimslöv till en väldigt fin fjärde plats i den tuffa klassen A-förare 2WD. Kartläsande Frida Lindström lotsade Jakob Sandberg, Norrahammar till en nionde plats C-grupp E.

Övriga förare från klubben bröt av olika skäl men Simon Bolsgård, Marcus Kjellkvist, Patrik Thor, Kim Petersson hade ändå sin plats i finalen säkrad liksom Patrik Tallåker som inte deltog i Rally Blekinge. Erik Bergman, Rasmus Thulin Johansson och Carl Mikaelsson får slicka såren och komma tillbaka senast nästa år.

Nästa tävling för klubbens förare är näst sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup på Gotland kommande helg och sedan alltså finalen i SSRC i Eslöv för de åtta som är kvalificerade dit.

Mats Bergman 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *