Motorsport

Allt klart inför Midnattsolsrallyt

Motorsport Bitte Blansch och Peter Andersson i Åker utanför Skillingaryd startar imorgon sitt fjärde Midnattsolsrally

Nervösa inför helgen...  [1/12]

...är paret Bitte och Peter  [2/12]

BMW 2002 av 1975 års modell ska de köra under Midnattsolsrallyt  [3/12]

Ett fjärde klistermärke kommer dit imorgon  [4/12]

Peter startar och kör ut ur verkstaden  [5/12]

Reservdelar finns både på släp...  [6/12]

...och i bussen. Är det nått som saknas åker mekanikerna hem och hämtar. Men allting finns  [7/12]

Snart ska bilen upp på kärran  [8/12]

Peter medger att han börjar bli lite nervös, precis som frugan...  [9/12]

Rallydäcken är på  [10/12]

Här inne i kontoret ska makarna samsas i fyra dagar  [11/12]

Nyinköpt och snygg overall  [12/12]

I sin trimmade BMW 2002 av årsmodell 1975 kommer Skillingaryds MK;s Britt-Louise Blansch och Peter Andersson från Åker utanför Skillingaryd, starta klassiska rallytävlingen Midnattsolsrallyt i Vimmerby.

– Besiktningen av tävlingsbilarna är imorgon. Vi har startnummer 89 i den historiska klassen, så vi drar ut på statssträckan i Hultsfred ungefär halv åtta onsdag kväll. Därefter följer fem specialsträckor på torsdag, fem på fredag och resterande fyra på lördag, säger Bitte Blansch.

Det är fjärde året som paret tävlar i den klassiska internationella tävlingen. Förra året fick paret tyvärr bryta efter motorras när det bara var två sträckor kvar att köra. Årets bana mäter 837 kilometer fördelat på 16 specialsträckor. BMW;n som är nyservad och nypolerad har 180 hästkrafter under motorhuven och har en tätstegrad växellåda.

– Vi ska tagga från första början och ge allt vi har, så mycket det nu kan vara värt när vi inte kört några tävlingar sedan förra midnattsolsrally. Topp 10 i klassen är målet, hälsar Bitte som är kartläsare åt maken Peter under dagarna fyra.

Teamet som följer med under veckan är 14 personer sammanlagt. Mekargänget består av Joakim Blansch, Stig-Johnny Andersson, Kim Pettersson och Anton Claesson. Marktjänsten sköts av Leila Andersson, Helena Rosvall-Kinander och Mikael Kinander samt Jennie Blansch och Jennifer Bergkvist. Övriga påhejjare är Annah Andersson, Richard Johansson och Louise Blansch.

– Det blir som en liten minisemester helt enkelt och det är härligt att ha så många som stöttar oss under resans gång, avslutar Bitte.

Skillingaryds MK kommer att bemanna en specialsträcka under fredag morgon tillsammans med lite hjälp från Götaströms Fordonhistoriska klubb.

Taggar

Dela